Uudenmaan Suomi 100 -juhlavuosi tehdään yhdessä

Suomi 100 kasvot

Tule mukaan viettämään sukupolvemme suurimpia synttäreitä. Rakennetaan yhdessä Uudellemaalle unohtumaton juhlavuosi!

Osallistu järjestämällä paikallista tai alueellista juhlavuoden ohjelmaa. Voit hakea meiltä myös Uudenmaan Suomi 100 -avustusta.


Uudenmaan oma Suomi 100 -sivusto kertoo juhlavuoden huippuhetkistä

Uudenmaan Suomi 100 -hankkeita ja tapahtumia esittelevä Suomi 100 Uusimaa -sivusto on avautunut.

Uudelta sivustolta löydät Uudenmaan Suomi 100 -tapahtumakalenterin ja ohjelmassa mukana olevien hankkeiden tiedot.

Jatkuvasti päivittyvällä sivustolla kerrotaan myös ajankohtaisista tapahtumista ja juhlavuoden kulusta Uudellamaalla sekä kuntien omista Suomi 100 -kanavista.

> Vieraile sivustolla


Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku on päättynyt


Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku on päättynyt 31.1.2017. Viimeiset päätökset avustusta saavista hankkeista tehdään helmi-maaliskuun aikana.

Liitto kanavoi avustusta Uudellamaalla toteutuville Suomi 100 -hankkeille, jotka on hyväksytty mukaan Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.

Haku oli avoinna 16.3.2016–31.1.2017. Myönnettävä maksimisumma on 10 000 euroa. Avustusta on voinut hakea henkilö, ryhmä tai organisaatio.

> Hakuilmoitus (pdf)
> Hakulomake ja ohjeet

Hakemuksia arvioidaan seuraavin perustein:

  • Miten uusmaalaisuus näkyy hankkeessa? Mitkä uusmaalaisia erityispiirteitä, miten näkyvät hankkeessa?
  • Onko hanke alueellisesti vaikuttava? Saadaanko aikaan pysyviä tuloksia, onko jatkuvuutta, synnyttääkö hanke uusia traditioita, toteutetaanko jotain uutta ja innovatiivista?
  • Miten hanke lisää uusmaalaista yhteishenkeä ja yhteistyötä? Yhdistääkö hanke eri toimijoita ja erityisryhmiä, kuinka laajalle yleisölle suunnattu?

Uudenmaan Suomi 100 -avustuksen hakutulokset


Uudenmaan liiton kanavoimaa Suomi 100 -avustusta on myönnetty kesäkuun ja syyskuun arviointien jälkeen yhteensä 15 ohjelmahankkeelle.

> Tutustu haun tuloksiin


Näin pääset mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin

Kymmenen valtakunnallista hanketta kertoo, miten paikalliset juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan yhteistyöhön!

> Lue lisääKurkista tämän hetken suunnitelmiin ja liity mukaan suurten synttäreiden valmisteluun:--

Uudenmaan liitto koordinoi maakunnan Suomi 100 -työtä ja tukee ohjelmaan hyväksyttyjä hankkeita. Maakunnan liittojen lisäksi aluetyötä tekevät Suomen suurimmat kaupungit, Uudellamaalla myös Helsinki, Espoo ja Vantaa.

> Suomi 100 Uudellamaalla rekisteriseloste (pdf)