För medierna

Nylands förbund är ett av Finlands landskapsförbund, en samkommun med 26 kommuner.
Våra viktigaste uppgifter hänför sig till planläggningen på landskapsnivå och regionutveckling. Landskapsfullmäktige och -styrelsen har hand om beslutsfattandet. I Nyland bor 1,6 miljoner människor.

> Meddelanden
> Möteshandlingar
> Artiklar
> Publikationer
> Mer information om Nylands förbund

Nylands förbund samordnar förberedelserna inför vård- och landskaspreformen i Nyland.

> Vård- och landskapsreformens webbplats

Kontaktuppgifter

Vårt kommunikationsteam betjänar medierna i frågor som berör förbundets uppgifter och Nyland. Förfrågningar om intervjuer med sakkunniga fås också via kommunikationsteamet.

Seija Elo, kommunikationschef

seija.elo@uudenmaanliitto.fi

> Kontaktuppgifter, kommunikation
> Ledningsgruppens kontaktuppgifter

> Kontaktuppgifter, vård- och landskapsreformen

Kuvat

Bildbank

I vår bildbank finns personfotografier och bilder från Nyland för mediebruk. Här kan man också ladda ner Nylands förbunds logo och landskapets vapen.

> Logo- och bildbank

Sosiala medier

Nylands förbund finns i sociala medier:

> på Twitter
> på Facebook

Förbundets EU-tjänster och enstaka projekt har sina egna profiler.

> Nylands förbunds EU-tjänst på Twitter
> Helsinki Smart Region på Twitter

> iEER-projektet på Twitter

> Nylandsveckan på Facebook

Uutiskirje

Vi publicerar fem nyhetsbrev med följande teman
  • Förbundets meddelanden
  • Landskapsplanen
  • Nyland-databanken
  • Nylands förbunds EU-tjänst
  • Finland 100 i Nyland

> Prenumerera på nyhetsbrevet

tietopankki

Nyland-databanken

Nyland-databanken ger enkelt och smidigt tillgång till statistik och geografisk information om Nyland och landskapets kommuner i form av interaktiva kartor och diagram. Ämnesområden som ingår i databanken är befolkning, boende, kommunal och regional ekonomi, företag, miljö, utbildning, sysselsättning och social- och hälsovårdstjänster.

> Nyland-databanken (på finska)