rss Tiedotteet

AIKO-rahoitusta haussa terveys- ja hyvinvointialan kokeiluille 14.3.2017

Digitalisaatio
Uudenmaan liitto etsii rahoitettavaksi innovaatio- ja kokeiluluonteisia hankkeita, joilla voidaan helpottaa rakennemuutosta Uudellamaalla. Kevään 2017 hakuteemana on digitaalinen terveys, ja rahoitusta voi hakea 20. huhtikuuta asti.

Lue lisää


Valinnanvapauden siirtymäaika riittävän pitkäksi Uudellamaalla 13.3.2017

Sairaalassa. Kuva AL
Sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauden laajentamiseen kaavailtu siirtymäaika on väkirikkaalla Uudellamaalla liian lyhyt, toteaa Uudenmaan liitto. Uudistuksen läpivienti vie 1,6 miljoonan asukkaan maakunnassa enemmän aikaa kuin muualla maassa. Liitto antoi tänään lausuntonsa valinnanvapautta koskevasta lakiluonnoksesta.

Lue lisää


Maakuntahallituksen päätökset 13.3.2017 13.3.2017

Outi Mäkelä, kuva Milla Aalto
Maakuntahallitus kokoontui maanantaina 13. maaliskuuta ja antoi Uudenmaan liiton lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapautta koskevasta lakiluonnoksesta. Hallitus hyväksyi neljännen vaihemaakuntakaavan vastineet sekä Östersundomin alueen vaihemaakuntakaavan ehdotuksen lausuntokierrokselle. Lisäksi käynnistettiin vuosia 2018–2021 koskevan maakuntaohjelman valmistelu.

Lue lisää


Maakuntahallituksen esityslista 13.3.2017 9.3.2017

Kokouskuva_matala
Maakuntahallitus kokoontuu maanantaina 13. maaliskuuta ja antaa Uudenmaan liiton lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapautta koskevasta lakiluonnoksesta. Hallituksen on tarkoitus hyväksyä myös neljännen vaihemaakuntakaavan vastineet sekä Östersundomin alueen kaavaehdotus lausuntokierrokselle. Lisäksi käynnistetään vuosia 2018–2021 koskevan maakuntaohjelman valmistelu.

Lue lisää


Yhä useampi turisti on kiinalainen – matkailijoiden määrä edelleen kasvussa 6.3.2017

matkamuistot Kuva: Pixabay
Kiinalaismatkailijoiden määrä on kasvanut vauhdikkaasti Uudellamaalla. Viiden vuoden aikana kiinalaisturistien yöpymisvuorokaudet ovat lisääntyneet peräti 155 prosenttia. Vuonna 2016 kasvua oli viidennes edellisvuodesta.

Lue lisää


Uusimaa-palkinnon saaja haussa – Teemana ”yhdessä vahva” 1.3.2017

Yhdessä. Kuva Tuula Palaste
Uudenmaan liitto pyytää ehdotuksia vuoden 2017 Uusimaa-palkinnon saajaksi. Tänä vuonna teemana on ”yhdessä vahva”. Palkinto myönnetään henkilölle tai ryhmälle, joka on edistänyt yhteisöllisyyttä innovatiivisella toiminnalla tai käytännöllä. Aikaa ehdotuksille on maaliskuun loppuun asti.

Lue lisää


Luotauksilla uutta tietoa kallioperästä Helsinki–Tallinna-tunnelin reiteillä 22.2.2017

Geomari. Kuva Geologian tutkimuskeskus GTK
Geologian tutkimuskeskus GTK on tehnyt Uudenmaan liiton toimeksiannosta luotauksia Helsingin ja Tallinnan välisen merenalaisen rautatietunnelin reittivaihtoehtojen alueella Suomenlahdella. Tulokset ovat lupaavia, vaikkakin Viron rannikon läheisyydessä tarvitaan vielä lisämittauksia.

Lue lisää


Uusimaa-kaava 2050 vauhtiin – Kommentoi osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa 13.3. mennessä 13.2.2017

Kaupunki Kuvitus Linda Saukko-Rauta
Uusimaa-kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on julkaistu kaikkien uusmaalaisten tutustuttavaksi. Suunnitelmaa on mahdollista kommentoida 13. maaliskuuta saakka. Samalla kaavatyö kuulutetaan vireille.

Lue lisää


Helsinki–Tallinna-tunnelin toteuttamista selvittävät konsultit valittu 13.2.2017

FinEst Link ikoni+logo
Helsingin ja Tallinnan välisten liikenneyhteyksien kehittämistä ja merenalaisen rautatietunnelin rakentamisen mahdollisuuksia selvitetään Suomen ja Viron välisessä FinEst Link -projektissa. Kesäkuussa EU-rahoituksen saaneen projektin konsulttiselvitysten tekijät on nyt valittu. Tuloksia on odotettavissa tämän vuoden aikana.

Lue lisää


Piirrosvideo kertoo, miksi maakuntakaava on tärkeä 13.2.2017

Uusimaa-kaava 2050 Kuvitus Linda Saukko-Rauta
Uusimaa-kaavaa tehdään nyt uusmaalaisille tutuksi upouudella Miksi maakuntakaava on tärkee -videolla. Piirrosvideo kertoo viihdyttävästi maakuntakaavan merkityksestä ja roolista Uudenmaan suunnittelussa.

Lue lisää


Vanhemmat