rss Tiedotteet

EAKR-ideahaku vielä auki: haussa digiratkaisuja ja avoimen datan hankkeita

19.11.2016

Koodia
Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta on jälleen tarjolla eteläsuomalaisille hankkeille. Rahoituskauden kolmannessa haussa etsitään erityisesti liiketoimintaa edistäviä digiratkaisuja ja avoimen datan hankkeita. Rahoitushaun ideavaihe on avoinna marraskuun loppuun asti

Ideatasolla olevia hankeaihioita kannattaa nyt jättää arvioitavaksi. Kaikki ideavaiheeseen osallistuneet saavat palautteen, jonka pohjalta on vielä mahdollisuus kehitellä ideaa eteenpäin. Varsinaiset sähköiset hankehakemukset tulee jättää viimeistään maaliskuun 1. päivä.

Kaksivaiheinen haku osoittautui viime hakukierroksella sekä hakijoiden että rahoittajan kannalta todella hyväksi ratkaisuksi.

– Jatkoimme samoilla linjoilla, sillä huomasimme vapaamuotoisen ideoinnin tuottavan rennolla otteella hyviä hankeaihioita. Hakijoille tarjotun sparrauksen myötä ideat jalostuvat erittäin laadukkaiksi hakemuksiksi, kertoo rakennerahastoasiantuntija Petri Veijalainen Uudenmaan liitosta.

Vaiheittainen haku säästää myös niiden hakijoiden vaivaa, joiden suunnitelmat eivät ole vielä riittävän kirkkaita tai eivät sovellu juuri meneillään olevaan hakuun.

– Haluamme välttää turhaa työtä, sillä rahoitushakemuksen tekeminen ei ole todellakaan mikään pieni iltapuhde, Veijalainen muistuttaa.

Ideointivaiheessa on lisäksi hyvä tilaisuus ohjata samankaltaiset ideat ja toimijat kehittelemään hankkeita yhdessä. Veijalainen toivoo, että näin saadaan lisää yhteishankkeita, jotka ulottuvat useamman maakunnan alueelle.

Rahoitushaku on käynnissä Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Rahoittava viranomainen on Uudenmaan liitto.

Hakukierroksen teemoja ja vinkkejä hyvän hakemuksen laatimiseen esiteltiin lokakuussa pidetyssä infossa. Infon materiaaleihin on voi vielä tutustua rakennerahatot.fi-verkkopalvelussa:

> Hakuinfon materiaalit

> Tutustu myös hakuilmoitukseen

 

Lisätietoja:

Ohjelmajohtaja Tiina Huotari, puh. 0400 418 029
Rakennerahastoasiantuntija Petri Veijalainen, puh. 040 507 9998Palaa otsikoihin