Yhdessä kohti monipuolista juhlavuotta

3.1.2017

ilotulitus
130 000 ihmistä vietti uudenvuoden aattona Suomen juhlavuoden avajaisia Helsingin keskustassa. Iloinen kansanjuhla antoikin osuvan alkusävelen koko Uudenmaan juhlavuodelle: maakuntaan on muovautumassa vivahteikas ja runsas Suomi 100 -ohjelma.

Myös Uudenmaan liitto on osaltaan mukana toteuttamassa Suomen satavuotisjuhlia. Liiton satsaus juhlavuoteen on Suomi 100 Uusimaa -verkkosivusto, joka kertoo tuoreimmat juhlavuoden uutiset maakunnasta ja antaa vinkkejä tuleviin tapahtumiin.

Sivustolla voit tutustua esimerkiksi kuukausittain vaihtuvaan teemaan. Tammikuussa vuoden pimeintä aikaa voi nujertaa etsimällä karttasovelluksen avulla tapahtumia, joita yhdistää valo.

> Tammikuun teema: Valoa kansalle!

- Lisäksi tutustumme joka kuukausi uusimaalaiseen juhlavuoden tekijään. Esittelemme ohjelmaa erilaisista näkökulmista ja vierailemme välillä myös kulissien takana, kertoo sivustosta vastaava viestintäsuunnittelija Kosti Keistinen.

Uudellamaalla toteutuvia Suomi 100 -hankkeita on jo noin 900. Koko maassa hankkeiden määrä on jo yli 2 700.

Suomi 100 -avustusta haettavissa tammikuun loppuun asti

Juhlavuodesta tiedottamisen lisäksi liiton tehtävänä on jakaa avustusta uusimaalaisille Suomi 100 -hankkeille. Avustushaku on avoinna 31.1.2017 saakka.

Hakemuksien arvioinnissa painotetaan erityisesti hankkeen sidosta Uuteenmaahan, pysyvän jäljen jättämistä ja yhteishengen luomista.

Kesäkuun arvioinnissa Uudenmaan avustusta sai yhdeksän hanketta ja syyskuussa tukea myönnettiin kuudelle projektille. Avustusta jaetaan yhteensä 150 000 euroa.

> Lue lisää avustushausta

Virpi Martikainen, Uudenmaan Suomi 100 -projektipäällikkö, puh. 050 436 5544