Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Julkaisut

Kategoriat:

Lähikuva sohvalla istuvasta Eija Hasusta. Blogi

8.3.2023

Uudenmaan identiteettiä selvittämässä: pienten keskusten profilointityö on valmistunut 

Uudenmaan pienten keskusten profiilit -julkaisu selvittää ja tuo esiin uusimaalaisten pienten keskusten erityispiirteitä ja näiden suhdetta toisiinsa. Eija Hasu toivoo blogikirjoituksessaan, että työ tarjoaa avauksia ja ideoita pienten keskusten kestävään kehittämiseen sekä niiden veto- ja pitovoiman parantamiseen – niin kunnille kuin muillekin toimijoille.

Etualalla puita, vihreää nurmikkoa ja taaempana kerrostaloja. Uutinen

30.9.2022

Asumisen ilmastopäästöjen vähentäminen vaatii laajan kirjon toimia

Uudenmaan asumiseen liittyvät ilmastopäästöt ovat merkittäviä, ja väestönkasvu lisää painetta asumiseen liittyviin ilmastotoimiin. Asumisen päästöjen vähentäminen on mahdollista kasvavallakin seudulla, mutta se vaatii toimia muun muassa rakennusmateriaalien ja energian tuotannon päästöjen vähentämiseksi, ilmenee Uudenmaan liiton tilaamasta tarkastelusta.

Kolikkopinoja, jonka päällä vihreä oksa, josta kasvaa pieniä lehtiä. Uutinen

3.12.2021

Kunnilla ja maakunnilla tärkeä merkitys elinkeinotoiminnan toimintaympäristön luojana – Vihreä siirtymä tarjoaa mahdollisuuksia yrityksille

Uudenmaan liitossa selvitettiin, miten kunnat ja maakunnat voivat tukea ja edistää yritystoimintaa kohti hiilineutraaliutta suuntautuvassa yhteiskunnassa. Uusimaa ei aivan pärjää kilpailukyvyssä muiden Pohjoismaiden vastaaville alueille, mutta vihreä siirtymä tarjoaa uusia mahdollisuuksia erityisesti uuden teknologian parissa toimiville yrityksille. Kunnilla ja maakunnilla on tärkeä rooli elinkeinotoimintaa edistävän toimintaympäristön luomisessa.