Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Sinisellä pohjalla vihertäviä kuvioita ja teksti EER Helsinki-Uusimaa, European Entrepreneurial Region 2021-2022.

EER-teemavuosi ja sen edistämiseen keskittyvä hanke loivat vihreää, digitaalista ja yrittäjämyönteistä Uuttamaata

Uusimaa oli nimettynä Euroopan yrittäjyysalueeksi (European Entrepreneurial Region, EER) vuosina 2021–2022. Uudenmaan liitto omisti vuodelle 2022 painottuneen teemavuoden vihreän ja digitaalisen yrittäjyyden edistämiseen. Tätä varten perustettiin hanke Uudenmaan kestävän kasvun ja elinvoiman (AKKE) määrärahalla. Hanke jatkuu maaliskuun loppuun 2023.

Vihreän ja digitaalisen yrittäjyyden tukeminen Uudellamaalla -hankkeessa on varmistettu teemavuoden menestyksekäs läpivienti ja nostettu kiertotalousyrittäjyys keskiöön.

Verkostovoiman ja yhteistyön keinoin on pyritty nopeuttamaan uusimaalaisten yritysten elpymistä ja luomaan taloudellista kasvua. Perimmäisenä tavoitteena on laajempi ajattelutavan muutos kohti vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä.

Hankkeen toimenpiteillä on

EER-vuosi toteutettiin yhteistyössä

Hankkeessa koottiin koordinaatioryhmä, joka kokoontui parin kuukauden välein. Mukana oli yli 20 eri tahoa. Ryhmä sitoutti toimijat yhteisen viestinnän taakse tukemaan vihreää ja digitaalista yrittäjyyttä. Yhdessä sovitut viestit toivat näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Teemavuosi toteutui maakunnan toimijoiden järjestäminen tapahtumien ja monikanavaisten viestien myötä. Näissä yleisöjä innostettiin osallistumaan yrittäjyysvuoden toteuttamiseen ja perehtymään vihreän yrittäjyyden mahdollisuuksiin. Samalla rakentui vahva sidosryhmien verkosto.

Teemavuoden ja hankkeen perustana ovat olleet Uusimaa-ohjelma, Hiilineutraali Uusimaa -tiekartta, Uudenmaan selviytymissuunnitelma sekä Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategia. Teemavuoden toteutus puolestaan tuki Uudenmaan liiton kärkitavoitteiden toteuttamista.

Lisätietoja Uudenmaan EER-hankkeesta ja yrittäjyysaluevuodesta:

Christine Chang

EU-erityisasiantuntija

+358 44 353 3014

EU-hankevalmistelu, EU-palvelun kansainvälinen viestintä

Simo Karetie

Projektipäällikkö

+358 40 837 5431

Uudenmaan kiertotalouslaakso

Miranda Sundholm

Projektipäällikkö

+358 40 658 3384

We Make Transition -hanke, Baltic Sea Region -ohjelman kansallinen viestintä

Palvelee myös ruotsiksi

Sivu päivitetty viimeksi: 7.2.2023