Siirry sisältöön
Haku

Medtech4 Europe – EU-vaikuttamisella parempia terveysteknologian ratkaisuja ikäihmisille

Uudenmaan liitto on yksi yhdeksästä partnerista Medtech4 Europe -hankkeessa (Optimizing the impact of public policies in favour of research and innovation facilities in the field of medical technologies), jota rahoittaa EU:n Interreg Europe -ohjelma.

Hankkeen tavoitteena on vaikuttaa EU:n politiikka- ja rahoitusinstrumentteihin niin, että ne soveltuisivat mahdollisimman hyvin terveysteknologian tarpeisiin.

Terveysteknologia luo ratkaisuja ikääntyvän väestön tarpeisiin ja alentaa terveydenhoidon kustannuksia. Se on globaalisti hyvin kilpailtu ala ja yksi innovatiivisimmista huipputeknologian sektoreista.

Hankkeessa Uusimaa virittää yhteistyötä älykkään erikoistumisen alalla ja etsii ikääntyvien itsenäiseen elämään liittyviä hyviä teknologisia ratkaisuja. Lisäksi tarkastellaan, mitä erityishaasteita Uudenmaan startup-yrityksillä on.

Neljä ja puoli vuotta (2018–2022) kestävän hankkeen pääpartneri on Auvergne-Rhône-Alpes, ja mukana on kumpaneita Tanskasta, Suomesta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Unkarista, Alankomaista ja Puolasta. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Sivu päivitetty viimeksi: 26.4.2022