Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Vaaleanharmaalla taustalla maailman karttaa, kaupungin silhuettia ja kuvioita.

RECIPROCITY – Innovatiivista liikkumista kaupungin ja maaseudun välillä

Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmaan kuuluvassa RECIPROCITY-hankkeessa luodaan innovatiivisia liikkumisratkaisuja vastaamaan kaupungistumisen, ilmastonmuutoksen ja digitalisaation haasteisiin. 

Tavoitteena on yhdistää kaupunki- ja maaseutualueita hyödyntäen erilaisia älykkään ja puhtaan liikkumisen muotoja. Tämä tapahtuu verkostoitumalla, jakamalla hyviä käytäntöjä ja luomalla uusia kumppanuuksia. 

Hankkeessa on mukana Euroopasta ja Turkista 10 aluetta, liikennealan klusteria, tutkimuslaitosta sekä ERRIN-verkosto. Pääpartneri on baijerilainen R-Tech GmbH Regensburgista.  

Uudenmaan liiton vetämässä osuudessa kiihdytetään kaupunkien, kuntien, investoijien ja yritysten yhteistoimintaa. Uudenmaan osuudessa mukana ovat Forum Virium Helsinki, Lohjan, Porvoon ja Riihimäen kaupungit, Metropolia Ammattikorkeakoulu sekä helsinkiläiset CoReorient Oy ja Deal Comp Oy.  

Hanke saa rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmasta. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,5 miljoonaa euroa, ja se toteutetaan vuosina 2021–2023. 

Sivu päivitetty viimeksi: 28.2.2023