Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Logo, jossa teksti Uudenmaan maakuntaparlamentti, Nylands landskapsparlament 3.-5.11.2022..

Maakuntaparlamentti oli viimeksi koolla marraskuussa 2022

Uudenmaan Maakuntaparlamentti oli koolla 3.–5.11.2022 kolmen vuoden koronatauon jälkeen. Mukana oli noin 250 maakunnan vaikuttajaa. Torstain 3.11. ohjelma pidettiin Eteläsatamassa Silja Symphonylla. Ohjelma jatkui laivan matkatessa kohti Tukholmaa. Maakuntaparlamentti on vaikuttajafoorumi, joka kokoaa vuosittain satoja uusimaalaisia ajankohtaisten teemojen pariin. 

Ensimmäisenä päivänä puhuttivat tutkimuksen, kehittämisen ja osaamisen teemat sekä työvoima-asiat. Päivän toisessa kokonaisuudessa kuulimme vihreän talouden ja Uudenmaan kiertotalouslaakson mahdollisuuksista. Puheiden lomassa käytiin vilkasta keskustelua, ja yleisö sai kertoa äänestämällä kantansa hiilineutraaliutta ja kiertotaloutta koskeneisiin kysymyksiin. Lisäksi räppiryhmä Biolapset herätteli kuulijoita ilmastoräpillään. 

Satamaosuuden päätteeksi julkistimme Uudenmaan yrittäjäpalkinnon 2023 saajat eri sarjoissa. Palkinnot myönnettiin vihreästä ja digitaalisesta yrittäjyydestä. PK-yrityksen sarjassa palkittiin Delipap Oy Kirkkonummelta. Muut kaksi palkittua ovat Porvoosta: startup-sarjan vei IOTOI Oy ja kiertotalousyrityksen sarjan Lamor Corporation Oyj.

Risteilyn kuluessa perehdyttiin vielä Uudenmaan edunvalvontaan. Esittelyssä oli katsaus tuoreeseen Alueiden väliset resurssivirrat -selvitykseen ja maakuntajohtaja kävi läpi edunvalvontatarpeita tuleva hallituskausi mielessään.

Maakuntaparlamentti on suosittu Uudenmaan vaikuttajafoorumi, joka on koonnut vuosittain satoja osallistujia ajankohtaisten teemojen pariin. Koronatilanteen vuoksi tapahtuma on ollut pari vuotta tauolla. Tällä kertaa olimme varanneet kiinnostavan ohjelman lisäksi aikaa myös mukaviin kohtaamisiin. Mukana olleet, toivottavasti saitte ohjelmasta uusia ajatuksia ja viihdyitte.

Järjestämme seuraavan parlamentin loppukeväästä 2024.

Torstain puhujien aineistot

Perjantain puhujien aineistot

Valokuvia tapahtumasta

Sivu päivitetty viimeksi: 15.6.2023