Siirry sisältöön
Haku
Pino vaaleita kirjoja sekä lyijykynä nojaamassa kirjoihin.

Kokousasiakirjat, päätökset ja lausunnot

Löydä sinua kiinnostavat Uudenmaan liiton päätökset sekä antamamme lausunnot. Voit myös tutustua kokousten esityslistoihin ennen kokouspäivää.

Toimielinten kokousasiakirjat

Toimielintemme esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa. Tietopalvelusta löytyvät seuraavien toimielinten kokousasiakirjat: maakuntavaltuusto, maakuntahallitus, maakunnan yhteistyöryhmä, maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö ja kuntajohtajakokous.

Palvelussa on nähtävänä esityslista, kunnes pöytäkirja korvaa sen. Kokousasiakirjat on julkaistu 1.2.2021 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme: toimisto@uudenmaanliitto.fi.

Hankkeiden rahoituspäätökset

EU:n alue- ja rakennepolitiikan kausi 2021−2027 on vasta käynnistymässä eikä hankkeiden rahoituspäätöksiä ole vielä tehty. Ensimmäiset rahoitushaut avautuvat alkukesästä 2022.

Kauden 2014–2020 rakennerahasto-ohjelman EAKR-rahoituspäätökset on tehnyt maakuntajohtaja. Ne koskevat Etelä-Suomen maakuntia sekä 6Aika-strategiaa toteuttavia kaupunkeja. Käytännössä ohjelmakausi jatkuu vielä vuoden 2023 loppuun asti.

Rahoituksesta uusimaalaisten EU-hankkeiden valmisteluun päättää maakuntajohtaja. Maakuntajohtaja tekee myös Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahan jakopäätökset, kun rahoitus oli alle 200 000 euroa. Suuremmista summista päättää maakuntahallitus, jolloin päätökset löytyvät maakuntahallituksen pöytäkirjoista.

Maakuntajohtajan päätökset ovat viranhaltijapäätöksiä ja ne pidetään nähtävillä kolme kuukautta.

Lausunnot

Voit tutustua verkossa Uudenmaan liiton antamiin lausuntoihin.

Maakuntahallitus päättää liiton lausunnoista, jotka koskevat alueen kehittämisen ja aluesuunnittelun kannalta merkittäviä viranomaisten suunnitelmia ja toimenpiteitä. Liiton aluekehittämisen johtaja antaa lausunnot Uusimaa-ohjelmaan liittyvistä suunnitelmista ja toimenpiteistä. Aluesuunnittelun johtaja antaa lausunnot asioissa, joiden kanta on pääosin hyväksyttyjen maakuntakaavojen mukainen. Muista liiton lausunnoista päättää maakuntajohtaja.

Lausunnot on julkaistu 1.1.2022 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme.

Mahdollisuus päätöksen oikaisuun

Uudenmaan liiton tekemään päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Sivu päivitetty viimeksi: 20.5.2022