Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Pino vaaleita kirjoja sekä lyijykynä nojaamassa kirjoihin.

Kokousasiakirjat, päätökset ja lausunnot

Löydä sinua kiinnostavat Uudenmaan liiton päätökset sekä antamamme lausunnot. Voit myös tutustua kokousten esityslistoihin ennen kokouspäivää.

Toimielinten kokousasiakirjat

Toimielintemme esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa. Tietopalvelusta löytyvät seuraavien toimielinten kokousasiakirjat: maakuntavaltuusto, maakuntahallitus, maakunnan yhteistyöryhmä, maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö ja kuntajohtajakokous.

Palvelussa on nähtävänä esityslista, kunnes pöytäkirja korvaa sen. Kerromme sivustomme Ajankohtaista-osiossa, kun pöytäkirja on julkaistu.

Kokousasiakirjat on julkaistu 1.2.2021 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme: toimisto@uudenmaanliitto.fi.

Lausunnot

Voit tutustua verkossa Uudenmaan liiton antamiin lausuntoihin. Maakuntahallitus päättää liiton lausunnoista, jotka koskevat alueen kehittämisen ja aluesuunnittelun kannalta merkittäviä viranomaisten suunnitelmia ja toimenpiteitä.

Muista liiton lausunnoista päättää maakuntajohtaja sekä aluesuunnittelun johtaja silloin, kun kaavoitusta koskeva liiton kanta on pääosin hyväksyttyjen maakuntakaavojen mukainen.

Lausunnot on julkaistu 1.1.2022 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme.

Hankkeiden rahoituspäätökset

EU:n alue- ja rakennepolitiikan kauden 2021−2027 hankkeiden rahoituspäätökset löytyvät EURA 2021 -hanketietopalvelusta.

Maakuntajohtaja tekee Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahan (AKKE) myöntämispäätökset, kun rahoitus on alle 200 000 euroa. Maakuntajohtajan päätökset ovat nähtävillä kolme kuukautta. Suuremmista summista päättää maakuntahallitus, jolloin päätökset löytyvät maakuntahallituksen pöytäkirjoista.

Viranhaltijapäätökset

Uudenmaan liitossa viranhaltijapäätöksiä tekevät maakuntajohtaja, hallinto- ja talousjohtaja sekä aluesuunnittelun ja aluekehittämisen vastuualueiden johtajat.

Päätökset tulevat nähtäville neljän päivän kuluessa niiden allekirjoittamisesta ja ne ovat nähtävillä kolme kuukautta.

Mahdollisuus päätöksen oikaisuun

Uudenmaan liiton tekemään päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Sivu päivitetty viimeksi: 10.4.2024