Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Pino vaaleita kirjoja sekä lyijykynä nojaamassa kirjoihin.

Kokousasiakirjat, päätökset ja lausunnot

Löydä sinua kiinnostavat Uudenmaan liiton päätökset sekä antamamme lausunnot. Voit myös tutustua kokousten esityslistoihin ennen kokouspäivää.

Toimielinten kokousasiakirjat

Toimielintemme esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa. Tietopalvelusta löytyvät seuraavien toimielinten kokousasiakirjat: maakuntavaltuusto, maakuntahallitus, maakunnan yhteistyöryhmä, maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö ja kuntajohtajakokous.

Palvelussa on nähtävänä esityslista, kunnes pöytäkirja korvaa sen. Kerromme sivustomme Ajankohtaista-osiossa, kun pöytäkirja on julkaistu.

Kokousasiakirjat on julkaistu 1.2.2021 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme: toimisto@uudenmaanliitto.fi.

Lausunnot

Voit tutustua verkossa Uudenmaan liiton antamiin lausuntoihin. Maakuntahallitus päättää liiton lausunnoista, jotka koskevat alueen kehittämisen ja aluesuunnittelun kannalta merkittäviä viranomaisten suunnitelmia ja toimenpiteitä.

Muista liiton lausunnoista päättää maakuntajohtaja sekä aluesuunnittelun johtaja silloin, kun kaavoitusta koskeva liiton kanta on pääosin hyväksyttyjen maakuntakaavojen mukainen.

Lausunnot on julkaistu 1.1.2022 alkaen. Aiempia voi tiedustella kirjaamostamme.

Hankkeiden rahoituspäätökset

EU:n alue- ja rakennepolitiikan kauden 2021−2027 hankkeille on päästy tekemään rahoituspäätöksiä EURA 2021 -järjestelmässä vasta alkukesästä 2023 järjestelmän pitkään jatkuneen keskeneräisyyden vuoksi. Kauden ensimmäiset rahoituspäätökset löytyvät jo järjestelmästä.

Kauden 2014–2020 rakennerahasto-ohjelman EAKR-rahoituspäätökset ovat nähtävillä maakuntajohtajan päätöksissä. Ne koskevat Etelä-Suomen maakuntia sekä 6Aika-strategiaa toteuttavia kaupunkeja. Käytännössä ohjelmakausi jatkuu vielä vuoden 2023 loppuun asti.

Rahoituksesta uusimaalaisten EU-hankkeiden valmisteluun päättää maakuntajohtaja. Maakuntajohtaja tekee myös Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahan (AKKE) myöntämispäätökset, kun rahoitus on alle 200 000 euroa. Suuremmista summista päättää maakuntahallitus, jolloin päätökset löytyvät maakuntahallituksen pöytäkirjoista.

Maakuntajohtajan päätökset ovat viranhaltijapäätöksiä ja ne pidetään nähtävillä kolme kuukautta.

Viranhaltijapäätökset

Uudenmaan liitossa viranhaltijapäätöksiä tekevät maakuntajohtaja, hallinto- ja talousjohtaja, aluesuunnittelun ja aluekehittämisen vastuualueiden johtajat sekä viestintäjohtaja.

Päätökset tulevat nähtäville neljän päivän kuluessa niiden allekirjoittamisesta ja ne ovat nähtävillä kolme kuukautta.

Mahdollisuus päätöksen oikaisuun

Uudenmaan liiton tekemään päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Sivu päivitetty viimeksi: 10.10.2023