Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Pieni osa maakuntakaavakarttaa, jossa paljon erivärisiä merkintöjä.

Pysy kartalla liiton kartta- ja paikkatietoaineistojen avulla

Uudenmaan liiton kartta- ja paikkatietopalveluiden avulla perehdyt helposti Uudenmaan maakuntakaavoihin ja eri teemoihin. Tarjoamme paikkatietoaineistomme maksutta julkiseen käyttöön.

Paikkatiedolla on tärkeä rooli maakunnan suunnittelutyössä. Hyödynnämme paikkatietoja pohtiessamme tulevaisuuden maankäyttöratkaisuja ja kehittämistarpeita. Pidämme myös yllä paikkatietoaineistoja, joita kumppanimme voivat hyödyntää.

Tutustu monipuolisiin karttapalveluihimme

Maakuntakaavan karttapalvelu

Maakuntakaavan karttapalvelussa voit tutkia voimassa olevien maakuntakaavojen karttoja ja kaavamerkintöjä. Lisäksi voit tulostaa palvelusta karttaotteita, tai tuoda palveluun muita paikkatietoaineistoja lataamalla tai tuomalla niitä rajapintalinkin kautta. Kaksikielinen palvelu sisältää:

Katso videolta vinkit karttapalvelun käyttöön

Uusimaa-kaavan tarinakartta

Uusimaa-kaava 2050 -kokonaisuus sisältää Helsingin seudun, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan vaihemaakuntakaavat. Tarinakartta esittelee kaavakokonaisuutta teemoittain, tekstin ja karttojen avulla.

Eri teemojen karttapalvelut

Karttapalvelussa esitetään Uudenmaan geoenergiaselvityksessä tuotetut laskelmat Uudenmaan geoenergiapotentiaalista sekä paikkatietoja maakunnan geologista piirteistä.

Tarinakartta tiivistää geoenergiaselvityksen tiedot geoenergiasta ja sen mahdollisuuksista Uudellamaalla helposti tutustuttavaan muotoon.

Kulttuuriympäristöjen tarinakartta tarjoaa runsaasti tietoa Uudenmaan kulttuuriympäristöistä, kuten valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaista kulttuurihistoriallisista alueista ja kohteista.

Karttapalvelussa voit tarkastella maakuntakaavojen suojelualuemerkintöjä maakuntakaavaa tarkemmalla pohjakartalla. Kartalla esitetään myös kiinteistörajat, toteutuneet luonnonsuojelualueet, Natura 2000 -alueet ja soidensuojelun täydennysehdotuksen alueet.

Sukella Suomenlahden erityispiirteisiin tutkimalla tarinakarttaa, joka yhdistää tekstiä, karttoja, kuvia ja videota.

Hyödynnä Uudenmaan liiton avointa dataa

Uudenmaan liitto tarjoaa paikkatietoaineistojaan maksutta julkiseen käyttöön. Aineistopalvelusta voit ladata maakuntakaavojen ja selvitysten paikkatietoaineistoja. Uudenmaan maakuntakaavat saat katselukäyttöösi rajapintapalvelun avulla.

Lataa paikkatietoaineistot aineistopalvelusta

Uudenmaan aluesuunnittelun avointen aineistojen palvelussa voit tutkia ja ladata käyttöösi paikkatietoaineistoja, joita on koottu Uudenmaan maakuntakaavoja sekä selvityksiä varten. Palvelusta löytyvät myös linkit itse selvityksiin.  

Tutki kaava-aineistoja rajapintapalvelun avulla

Rajapintapalvelu on tekninen käyttöyhteys, jonka avulla voit ottaa yhteyttä Uudenmaan liiton palvelimelle ja noutaa sieltä halutun maakuntakaavan aineistot käyttöösi. Yhteyden muodostamiseen tarvitset rajapintaratkaisuja tukevan paikkatieto-ohjelmiston tai sovelluksen.

Palvelun etuna on, että saat ajantasaisen aineiston heti käyttöösi eikä sinun tarvitse huolehtia aineiston säilyttämisestä tai päivittämisestä. Palveluiden käyttö on maksutonta, eikä vaadi tunnistautumista käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

WMS-rajapintapalveluiden verkko-osoitteet

Voimassa olevien maakuntakaavojen epävirallinen yhdistelmä 13.3.2023, Web Mercator koordinaatistossa: https://kartta.uudenmaanliitto.fi/arcgis/services/Kaavayhdistelmat/VoimassaOlevienMaakuntakaavojenYhdistelma/MapServer/WMSServer

Voimassa olevien maakuntakaavojen epävirallinen yhdistelmä 13.3.2023, ETRS-TM35FIN koordinaatistossa: https://kartta.uudenmaanliitto.fi/arcgis/services/Kaavayhdistelmat/VoimassaOlevienMaakuntakaavojenYhdistelma2/MapServer/WMSServer

WFS-rajapintapalveluiden verkko-osoitteet

Voimassa olevien maakuntakaavojen epävirallinen yhdistelmä 13.3.2023, ETRS-TM35FIN koordinaatistossa: https://kartta.uudenmaanliitto.fi/arcgis/services/Hosted/VoimassaOlevienMaakuntakaavojenYhdistelmaWFS/MapServer/WFSServer

Mitä paikkatieto on?

  • Paikkatieto on tietoa, joka viittaa tiettyyn maantieteelliseen paikkaan tai alueeseen.
  • Paikkatiedolla voidaan kuvata mitä tahansa kohdetta, toimintaa tai ilmiötä, jonka sijainti tunnetaan.
  • Paikkatiedot voidaan esittää kartalla.
  • Kartat sisältävät valtavan määrän erilaista paikkatietoa, kuten esimerkiksi maankäyttövarauksia, johtoverkostoja, liikenneyhteyksiä, suojelukohteita, viheryhteyksiä ja pohjavesialueita.

Tutustu myös:

Sivu päivitetty viimeksi: 21.2.2024