Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Kalliota, kaksi mäntyä ja aava meri. Uutinen

5.12.2023

Itämeren alueen Interreg-ohjelman rahoitushaku avautuu 17.1.

EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelma (Interreg Baltic Sea Region, BSR) avaa rahoitushaun 17. tammikuuta 2024. Käynnistyvän haun teemat ovat Innovatiiviset yhteisöt ja Ilmastoneutraalit yhteisöt. Itämeriohjelman EU-rahoitus on tarkoitettu julkisten ja yksityisten organisaatioiden hankkeille, joissa ratkotaan yhteistyössä Itämeren alueen haasteita.

Uutinen

4.12.2023

Uudenmaan liitto ajaa muutoksia EU:n ehdottamaan maaperädirektiiviin

Euroopan komissio julkisti kesällä ehdotuksensa maaperädirektiiviksi, joka tähtää maaperän kestävän käytön parantamiseen. Uudenmaan liitto pitää päätavoitetta hyvänä, mutta jätti marraskuussa direktiiviin omat korjausehdotuksensa, joissa se toivoo lainvalmistelijoiden huomioivan jäsenmaiden erityispiirteet maankäytössä ja sen suunnittelussa.

Ihmisiä kävelemässä rautatientorin kompassitasolla. Blogi

30.11.2023

Uudenmaan veto- ja pitovoima näyttävät pitävän pintansa

Suomessa kaupunkiseudut ovat perinteisesti vetäneet ihmisiä opiskelemaan ja työmarkkinoille, mutta niiden ohella muuttajia ovat houkutelleet myös monipuoliset palvelut ja vilkas kaupunkielämä. Uudellamaalla koronapandemia heikensi näiden vetovoimatekijöiden merkitystä maan sisäisen muuttoliikkeen osalta. Nyt merkit viittaavat paluusta pandemiaa edeltävään aikaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Johannes Herala.

Ilmakuva, jossa silta meren yli, taloja sekä kauempana taustalla saaria. Uutinen

22.11.2023

Energiasektorin päästöt ottivat Uudellamaalla takapakkia vuonna 2022

Vuonna 2022 Uudenmaan kuntien yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet 28 prosenttia vuodesta 2005, selviää Suomen ympäristökeskuksen ennakkotiedoista. Tulos on hieman heikentynyt vuodesta 2021, jolloin päästöt olivat vähentyneet 29 prosenttia. Tähän on vaikuttanut odotetusti erityisesti kaukolämmön päästöjen lisääntyminen.

Uutinen

21.11.2023

Aluekehittämispäätöksestä puuttuvat kestävän elinvoiman ja tiheimmin asuttujen alueiden tavoitteet

Uudenmaan liitto on antanut työ- ja elinkeinoministeriölle kommenttinsa aluekehittämispäätöksen luonnoksesta. Liitto nostaa esille tarpeen keskittyä vahvemmin kestävää elinvoimaa luoviin tavoitteisiin. Lisäksi huomautetaan, että päätösluonnoksessa ei ole tunnistettu riittävästi tiheimmin asuttujen kaupunkiseutujen ja alueiden mahdollisuuksia eikä niiden erityistarpeita.

Uutinen

20.11.2023

Maakuntahallitus 20.11.: Talousarvion ja toimintasuunnitelman hyväksyminen

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 20. marraskuuta. Hallitus hyväksyi Uudenmaan liiton talousarvion 2024 sekä vuosien 2024–2026 toiminta- ja taloussuunnitelman. Talousarviossa liiton toimintamenot ovat 8 840 000 euroa, jossa on lisäystä edellisvuoteen 145 000 euroa. Talousarvio on laadittu 287 000 euroa alijäämäisenä.

Kohti hiilineutraalia Suomea - Etelä-Suomen aluetilaisuus 4.12.2023 Uutinen

17.11.2023

Kohti hiilineutraalia Suomea, Etelä-Suomen aluetilaisuus 4.12.

Miten vihreän siirtymän tavoitteet muutetaan vaikuttaviksi hankkeiksi? Valtakunnallinen vihreän siirtymän teemakokonaisuuden koordinaatiohanke kutsuu hanketoteuttajia verkostoitumaan ja ideoimaan Kohti hiilineutraalia Suomea -aluetilaisuuteen maanantaina 4. joulukuuta kello 13–17.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka. Artikkeli

9.11.2023

Kotoutumisessa erityisen tärkeää on huomioida yksilön tarpeet

Kotoutumisen onnistuminen on Uudenmaan kannalta kohtalonkysymys. Maahanmuuttajien on löydettävä paikkansa yhteiskunnassa ja lähiyhteisössä. Tarvitaan työtä, työyhteisön tukea, kielikoulutusta sekä yhteenkuuluvuutta yhteisön ja paikkakunnan kanssa. Tulevaisuustutka-webinaarissa torstaina 9. marraskuuta keskusteltiin siitä, mitä tarvitaan siihen, että asiat sujuvat hyvin kaikkien kannalta.

Lähikuva Jouni Koskesta ja teksti Vieraskynä. Blogi

9.11.2023

Ammattikorkeakouluilla tärkeä rooli elinkeinorakenteen, työelämän ja yhteiskunnan kehittämisessä

Ammattikorkeakoulujen yhtenä tehtävänä on harjoittaa opetusta palvelevaa sekä työelämää ja aluekehitystä edistävää ja alueen elinkeinorakennetta uudistavaa soveltavaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Ammattikorkeakoulut voivat tarjota alueen yrityksille ja muille organisaatioille merkittävän väylän ja tuen toiminnan kehittämiseen sekä alueellisessa, kansallisessa että kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä, kirjoittaa Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Lähikuva miehestä tummansininen puku päällä. Taustalla portaat. Uutinen

9.11.2023

Atte Kaleva uudeksi Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien puheenjohtajaksi

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan kokous pidettiin eduskunnassa keskiviikkona 8. marraskuuta. Uudeksi puheenjohtajaksi kuluvalle eduskuntavaalikaudelle valittiin kansanedustaja Atte Kaleva (kok). Varapuheenjohtajina jatkavat Eemeli Peltonen (sdp) ja Tiina Elo (vihr). Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Keskisarja (ps).