Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ajankohtaista

Kategoriat:

Neljä miljöötyyppejä, joiden kyky sitoa hiiltä on erilainen. Uutinen

14.6.2024

Tutkija Sampo Pihlainen arvioi maakuntakaavan vaikutuksia hiilensidontaan

Miten minimoidaan maankäytön negatiivisia vaikutuksia ilmastolle? Entä millaisia uusia työkaluja kaavoituksesta löytyy hiilensidonnan tueksi? Tuore raportti esittelee voimassa olevan Uusimaa-kaavan vaikutuksia hiilensidontaan ja antaa samalla eväitä uuteen vihreän siirtymän teemoja käsittelevään vaihemaakuntakaavaan.

Outi Ervasti, Antti Kettunen, Anne Laitinen, Kirsi Elina Kallio, Laura Knuutila ja Mika Hämeenniemi Uudenmaan liiton studiolla. Uutinen

13.6.2024

Webinaari pohti TE-uudistuksen kuumia kysymyksiä

Työ- ja elinkeinopalveluiden järjestämisvastuu siirtyy 1.1.2025 kuntien muodostamille työllisyysalueille. Uudellemaalle alueita muodostuu yhdeksän. Uudenmaan liiton TEPA24 Uusimaa –hanke tukee kuntia muutoksessa. Ensimmäinen Tepassa tapahtuu -live tarjosi tilannekatsauksen uudistuksen tilanteeseen Uudellamaalla.  

Merimaisema Helsingistä, logo Uudenmaan maakuntaparlamentti, Nylands landskapsparlament 31.10.-1.11.2024. Uutinen

13.6.2024

Maakuntaparlamentti kutsuu lokakuun lopussa

Uudenmaan maakuntaparlamentti järjestetään tänä vuonna 31.10.–1.11. Tervetuloa mukaan maakunnan vuosittaiseen ykköstapahtumaan. Kannattaa jo merkitä ajankohta kalenteriin. Lähetämme ohjelman ja lisätietoa, kun avaamme ilmoittautumisen elokuun lopulla.

Maakuntakaavakartan päällä post-it-lappuja, joissa tekstejä kuten vihreä siirtymä, kiertotalous, vesihuolto, energia, metsä, elinkeinot, liikkuminen, vety. Uutinen

13.6.2024

Uusi maakuntakaava keskittyy vihreän siirtymän teemoihin

Uudenmaan liitto käynnisti toukokuussa vihreän siirtymän vaihemaakuntakaavan laadinnan. Uusi kaava täydentää lainvoimaista Uusimaa-kaavaa muun muassa energian, teknisen huollon, elinkeinojen, logistiikan sekä ympäristön ja ilmaston teemoilla.

Uutinen

13.6.2024

Kevään AKKE-hausta rahoitusta kymmenelle selvityshankkeelle

Maakuntahallitus päätti 10.6., että Tallinnan tunnelin jatkosuunnittelun hanke- ja investointisuunnitelman laadintaan myönnetään rahoitus kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahasta (AKKE). Maakuntajohtaja Tuija Telén on aiemmilla päätöksillään myöntänyt rahoituksen yhdeksälle pienemmälle hankkeelle.

Teksti: Reilusti eteenpäin -kirjoitussarja, Sofia Laine, Nuorisotutkimusseura. Kasvokuva kirjoittajasta. Blogi

12.6.2024

Nuoret ja tulevat sukupolvet ainoalla planeetallamme

Kun ajattelet nuoria ja nuoruutta nyt ja tulevaisuudessa, mitkä asiat saavat sinut kiitollisiksi? Ensimmäisenä ajattelen Nuorisobarometrin tulosta siitä, että valtaosalla suomalaisista nuorista menee onneksi edelleen hyvin. Voidaan ajatella, että tällä isolla joukolla on riittävästi resilienssiä, kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin sekä palautua haastavistakin tapahtumista, jatkaa kasvuaan kohti aikuisuutta varsin tyytyväisenä elämäänsä.

Uutinen

11.6.2024

Maakuntavaltuuston päätökset 11.6.

Uudenmaan maakuntavaltuusto kokoontui tiistaina 11. kesäkuuta Helsingin kaupungin valtuustosalissa. Kokouksen esityslistalla oli muun muassa Uudenmaan liiton toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen 2023 hyväksyminen sekä vihreän siirtymän vaihemaakuntakaavan laadinnan käynnistäminen.

Uutinen

10.6.2024

Maakuntahallituksen päätökset 10.6.: johtajavalinnat

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 10. kesäkuuta. Maakuntahallitus päätti johtajien valinnoista Uudenmaan liiton aluekehittämisen ja aluesuunnittelun vastuualueille. Aluekehittämisen johtajan virkaan valittiin Eero Venäläinen ja aluesuunnittelun johtajan virkaan Mari Siivola.

Lähikuvat Mari Siivolasta ja Eero Venäläisestä. Uutinen

10.6.2024

Eero Venäläinen ja Mari Siivola valittiin johtajavirkoihin

Uudenmaan maakuntahallitus päätti tänään johtajien valinnoista Uudenmaan liiton aluekehittämisen ja aluesuunnittelun vastuualueille. Aluekehittämisen johtajan virkaan valittiin Eero Venäläinen ja aluesuunnittelun johtajan virkaan Mari Siivola.

Kasvokuva kirjoittajasta. Teksti Reilusti Eteenpäin -kirjoitussarja. Blogi

7.6.2024

Lukutaidon rapistumisessa heijastuu koko yhteiskunnan polarisaatio

Suomalaisnuorten lukeminen vähenee, kapenee ja heikkenee. Luultavasti myös aikuisten lukutaito on rapistunut viime vuosina, mutta sitä ei mitata samaan tapaan. Kun puhe kääntyy lukemiseen, ensimmäisenä ajatellaan kirjoja. Päivittäinen lukeminen on kuitenkin yleensä jotain ihan muuta, kirjoittaa Leaa Lakka.

URF - Uuden ajan rakentamisen festivaali 26.7.-7.8. Kerava, Kivisilta. Uutinen

7.6.2024

Olemme mukana Uuden ajan rakentamisen festivaalilla Keravalla 26.7.–7.8.

URF on uudenlainen kaupunkitapahtuma, joka esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon ympäristössä. Tule teltallemme tutustumaan uusimaalaiseen kiertotaloustoimintaan koko tapahtuman ajan. Tapaat meidät myös muotoilutyöpajassa ja ammattilaisaamussa elokuun alussa.

Kolmen hengen tapaaminen Dresdenissä ESRA-verkoston tapahtumassa. Kasvot kuvaajaan päin maakuntajohtaja Tuija Telén. Kuvaaja on Nikolai Schmidt. Artikkeli

6.6.2024

EU:n kilpailukykyiset alueet yhteistyöhön sirutuotannon tuplaamiseksi

Uusimaa on liittynyt Euroopan puolijohdealueiden verkostoon, jonka tavoitteena on vahvistaa puolijohde- ja mikroelektroniikkateollisuutta. ESRA on sitoutunut saavuttamaan Euroopan komission tavoitteen kaksinkertaistaa Euroopan osuus globaalista puolijohdetuotannosta.

Henkilön kasvot ja teksti: "Ilo on ollut huomata, miten myönteisessä hengessä naapurikuntien ja koko läntisen Uudenmaan yhteistyö sujuu." Artikkeli

5.6.2024

Kuntien yhteistyö vahvistaa alueen elinvoimaa

Elinkeinojohtaja Sebastian Risku työskentelee Raaseporin kaupungin elinvoiman ja kasvuedellytyksien varmistamisen parissa. Kysyimme Riskulta hänen työstään, yhteistyöstä naapurikuntien kanssa ja mitä juuri nyt on meneillään.

Blogi

4.6.2024

Uudellamaalla sykkii Suomen logistinen sydän

Suomen väki- ja työpaikkarikkain maakunta kätkee sisäänsä valtavan määrän logistiikkaa, joka ei aina ole päällimmäisenä mielessä. Suomen kautta kulkevien tavaravirtojen keskipiste löytyy kiistatta Uudeltamaalta, mutta miltä näyttää logistiikan tulevaisuus, kirjoittaa Heini Peltonen.

Henkilön kasvokuva. Tekstinä: Reilusti eteenpäin -kirjoitussarja. Pasi Saukkonen. Helsingin kaupunki. Blogi

31.5.2024

Uudestamaasta maahanmuuttomaakunta?

Onko Uudestamaasta tulossa maahanmuuttomaakunta? Jos on, mitä se tarkoittaa ja miten siihen pitäisi suhtautua? Voiko maakunta tehdä jotain sen eteen, että maakunnan yhteinen etu toteutuisi muuttuvassa maailmassa mahdollisimman täydellisesti? Tätä pohtii Pasi Saukkonen Reilusti eteenpäin -kirjoitussarjassa.

Kolme henkilöä rivissä sohvan edessä. Uutinen

30.5.2024

Alustatalous on yli puolelle täydentävää tai satunnaista työtä

Alustatalous ja sen vaikutukset uudistumassa oleviin työ- ja elinkeinopalvelujen uudistukseen olivat aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa torstaina 30. toukokuuta. Alustatalous tarkoittaa liiketoimintamallia, jossa yritys perustaa sovelluksen tai verkkosivun, jolla yksityishenkilöt ja yritykset voivat tarjota ja ostaa tuotteita ja palveluita.