Ohjaamme rahoitusta sellaisille hankkeille, jotka edistävät Uudenmaan kehittämisen tavoitteita. Myönnämme sekä kansallista että Euroopan unionin rahoitusta ja tuemme hakijoita EU-rahoituksen hakemisessa. Valmistelemme myös itse kehittämishankkeita ja haemme aktiivisesti EU-rahoitusta.
Kestävän kasvun ja elinvoiman määräraha AKKE
Myönnämme Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman -määrärahaa (AKKE) uusimaalaisille kehittämishankkeille. Rahoituspäätöksiämme ohjaavat Uusimaa-ohjelma ja Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategia.
Kestävän kasvun ja elinvoiman määräraha AKKEEU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoitus
Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan kansallinen ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 edistää elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia. Meillä on myönnettävänämme ohjelman EAKR- ja JTF-rahoitusta.
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoitusHorisontti Eurooppa ja muut EU:n erillisohjelmat
Horisontti Eurooppa ja muut EU:n erillisohjelmat tarjoavat rahoitusmahdollisuuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille. Meiltä voi kysellä neuvoja rahoituksen hakemisesta. Erillisohjelmien rahoitus voi parhaimmillaan tuoda huomattavia resursseja Uudellemaalle.
Horisontti Eurooppa ja muut EU:n erillisohjelmatEU:n Interreg-ohjelmat
Euroopan alueellisen yhteistyön Interreg-ohjelmista tuetaan viranomaisten ja julkisluontoisten toimijoiden yhteistyötä aluekehityksen tavoitteiden ja ohjelmatyön vaikuttavuuden parantamiseksi. Kysy hakuvinkkejä.
EU:n Interreg-ohjelmatInterreg-ohjelmien kansallinen vastinrahoitus sekä valvonta
Myönnämme kansallista vastinrahoitusta Interreg Central Baltic-, Interreg Baltic Sea Region- ja Urbact-ohjelmien hankkeiden suomalaisille partnereille ja hoidamme valvontaa.
Interreg-ohjelmien kansallinen vastinrahoitus sekä valvontaRahoitus EU-hankkeiden valmisteluun
Rahoitamme uusimaalaisten toimijoiden EU-hankkeiden valmistelua. Tavoitteenamme on lisätä Uudellemaalle saatavaa Euroopan unionin rahoitusta.
Rahoitus EU-hankkeiden valmisteluunAjankohtaista
12.12.2024
Pohjoismainen vertailu: Suomalaiset pörssiyritykset johtavat siirtymää kohti kiertotaloutta
Suomalaiset pörssiyritykset ovat naapurimaita edellä kiertotaloudessa, mikä luo niille merkittävää kilpailuetua lähivuosina. Tämä käy ilmi laajassa kyselytutkimuksessa, joka suunnattiin kaikille Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen pörssiyrityksille. Lähes 80 prosenttia haastatelluista yrityksistä arvioi kilpailijoidensa kehittävän merkittävästi kiertotaloustoimintaansa seuraavien viiden vuoden aikana suomalaisten yritysten johtaessa tällä hetkellä lähes kaikilla mittareilla.
5.12.2024
Koheesiopolitiikan vaikuttavuus puhutti uusimaalaisia kansanedustajia
Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta kokoontui eduskunnassa 3.12. Kokouksen aiheena oli koheesiopolitiikan tulevaisuus Etelä- ja Länsi-Suomen näkökulmasta katsottuna. Puhetta johti neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eemeli Peltonen (sd).
3.12.2024
Pelit voisivat sitouttaa ihmisiä ilmastotoimiin ja kestäviin elämäntapoihin – potentiaali vielä käyttämättä
Ilmastokriisin torjuminen ja kestäviin elämäntapoihin siirtyminen ovat ratkaisevan tärkeitä sekä ihmiskunnan että maapallon tulevaisuudelle. Nykyinen muutosvauhti on kuitenkin riittämätön. Onnistuminen edellyttää, että mahdollisimman moni kansalainen sitoutuu ilmastotoimiin ja vaatii päättäjiltä nopeita muutoksia. Pelit ja pelillistäminen olisivat tervetullut lisä kestävyysmurrosta vauhdittavaan keinovalikoimaan, mutta niitä on käytetty ja tutkittu vielä vähänlaisesti.
28.11.2024
Uusimaa mukana EU:n tulevaa koheesiopolitiikkaa koskevassa kannanotossa
Uudenmaan liitto osallistui Euroopan kilpailukykyisimpien ja varakkaimpien alueiden (ns. Power Regions of Europe) kokoukseen 20.11. Brysselissä. Tapaamisessa esiteltiin ryhmän valmistelema kannanotto koskien EU:n koheesiopolitiikkaa vuodesta 2028 eteenpäin.