Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uudet verkkosivumme on julkaistu

Harmaalla pohjalla oranssi puhekupla, jonka sisällä teksti uudenmaanliitto.fi sekä nuoli.

Olemme avanneet kokonaan uudistetun uudenmaanliitto.fi-sivuston. Uutta ovat niin käyttöliittymä, ulkoasu kuin sisällöt kolmella kielellä. Tavoitteena on ollut käyttäjäystävällinen ja saavutettava julkishallinnon verkkosivusto.

Punaisena lankana uudistustyössä on ollut tehdä mielenkiintoiset, käyttäjää palvelevat sivut, joilta tieto löytyy helposti ja joilla käyttäjän on helppo edetä. Suomen- ja ruotsinkieliset sisällöt ovat lähes samat. Englanninkielinen, suppeampi osio palvelee kansainvälisiä lukijoita, lähinnä liiton yhteistyöalueilla. Sivut toimivat hyvin kaikilla laitteilla, myös älypuhelimissa ja tableteissa.

Tavoitteena on ollut käyttäjäystävällinen ja saavutettava julkishallinnon verkkosivusto.

– Lähdimme rakentamaan ennen kaikkea saavutettavaa, kaikille helppokäyttöistä sivustoa. Vanha sivusto oli yhdeksän vuoden takaa ja vaikka pienempiä uudistuksia oli tehty useampia, oli se tullut kömpelyydessään tiensä päähän, kertoo viestintäpäällikkö Seija Elo.

Raikas ulkoasu ja tuhti sisältö

Uuden sivuston ulkoasu on modernin raikas ja kuvia on käytetty runsaasti. Maakunnan monet kasvot näyttäytyvät kuvituksessa. Uusi toteutus antaa ylläpitäjille runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin visuaalisiin nostoihin, jotka helpottavat lukijaa hahmottamaan sisältöjä.

Uudenmaan liiton päätehtävistä alueen kehittämisen ja hankerahoituksen sekä maakuntakaavoituksen ja liikennesuunnittelun teemat ovat näkyvästi ja kattavasti esillä. Tehtäviin on tuotu rinnalle ajankohtainen ilmastotyö. Aiempaa paremmin on nostettu esille muista aluehallinnon toimijoista liiton erottava luottamushenkilöhallinto päätöksentekoelimineen.

– Ilmastotyö on aihe, joka on tänä päivänä useimpien asiantuntijoidemme työpöydällä, niin aluesuunnittelussa kuin aluekehittämisessäkin, ja meillä on tarjota vetoapua esimerkiksi Uudenmaan kutien ilmastotyöhön, Elo muistuttaa.

Sivuston suunnittelussa otettiin koppia myös havainnosta, että korona-aika Uudenmaan sulkuineen herätti mielenkiinnon maakunnan aluetietoja kohtaan. Uusimaa-tiedon etsijöiden määrä on monikertaistunut. Uudistettu tilastopalvelu tarjoaa Uuttamaata ja sen kuntia esittelevät luvut havainnollisina kuvioina, joista pääsee kätevästi käsiksi myös itse lukuihin. Asiantuntijakäyttöön liitto tarjoaa kartta- ja paikkatietoaineistoja maksutta.

Uutena palveluna tarjolla on Uudenmaan liiton antamat lausunnot, joita pääsee nyt lukemaan verkossa.

Sivusto toteutettiin yhteistyössä Poutapilvi web design Oy:n kanssa. Suunnitteluvaiheen konseptoinnin tukena oli North Patrol Oy.

Tervetuloa tutustumaan uusiin sivuihimme ja antamaan palautetta!

Lisätietoja:

Seija Elo

Viestintäpäällikkö

+358 40 533 5354

Media-, omistaja- ja sidosryhmäviestintä, verkkosivujen päätoimittaja