Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uudenmaan maakuntakaavojen karttapalvelu uudistui

Uudenmaan liiton ylläpitämä karttapalvelu tuo jatkossakin alueen maakuntakaavat kaikkien selailtaviksi verkkoon. Uudistuksessa palvelu sai lisää hyödyllisiä ominaisuuksia ja uuden ilmeen sekä uuden osoitteen. 

Karttapalvelussa voi tällä hetkellä tutustua muun muassa hyväksyttyyn Uusimaa-kaavan kokonaisuuteen sekä yhdistelmään Uudellamaalla voimassa olevista maakuntakaavoista. 

Kaksikielisessä palvelussa karttoja ja kaavamerkintöjä voi tutkia eri mittakaavoissa, tulostaa ja tallentaa. Oman karttanäkymän voi myös jakaa linkkinä muille.

Uutta karttapalvelussa ovat muun muassa erilaiset pohjakartat, joita voi itse vaihdella. Myös käytettävyyteen on panostettu, sillä uusi karttapalvelu toimii myös puhelimella ja tabletilla. Lisäksi käyttäjä voi tehdä omia osoitehakuja ja ladata palveluun omia paikkatietoaineistoja. 

– Toivomme, että uudistettu karttapalvelu palvelee jatkossakin hyvin kuntien kaavoittajia ja muita maakuntakaavoituksesta kiinnostuneita, sanoo Uudenmaan liiton paikkatietoasiantuntija Henri Jutila.

Tutustu Uudenmaan liiton uudistettuun karttapalveluun(Avautuu uuteen ikkunaan, Siirryt toiseen palveluun). Maakuntakaavoja voi karttapalvelun lisäksi tutkia mobiilisovelluksella ja nettisivuilta ladattavina pdf:inä.

Karttapalveluita kehitetään jatkuvasti ja otamme niistä mielellämme vastaan palautetta ja kommentteja osoitteeseen: karttapalvelu@uudenmaanliitto.fi

Lisätietoja:

Henri Jutila

Erityisasiantuntija

+358 44 551 4745

Paikkatietoaineistot, -menetelmät ja -analyysit

Walter Lindberg

Suunnittelija

+358 400 413 112

Kartat, paikkatietopalvelut ja -aineistot

Palvelee myös ruotsiksi

Avainsanat:

Maakuntakaava