Gå till innehåll
Nylands förbund Aktuellt Kontaktuppgifter
Sök
Nyhet

Karttjänsten för Nylands landskapsplaner har förnyats

Nylands förbunds karttjänst är det även i fortsättningen möjligt för alla att bläddra i landskapsplanerna på webben. I och med förnyelsen erbjuds fler nyttiga egenskaper och en ny framtoning samt en ny adress.

Det är nu möjligt att i karttjänsten bekanta sig med bland annat Nylandsplanen som en helhet och att titta på sammanfattningen av de gällande landskapsplanerna i Nyland. 

Karttjänsten fungerar både på svenska och finska och det är möjligt att granska kartorna i olika skalor samt skriva ut och spara dem. Man kan också skicka vidare en kartvy som en länk åt någon annan. 

Nytt i karttjänsten är bland annat olika baskartor, som det går att byta ut själv. En satsning på bättre användbarhet har skett och den nya karttjänsten fungerar även med telefon och datorplatta. Det går dessutom att utföra sökningar på adress och att ladda upp sitt eget geodatamaterial. 

– Vi önskar att den förnyade karttjänsten även i framtiden betjänar väl kommunernas planläggare och övriga intresserade av planläggning på landskapsnivå, säger Henri Jutila, sakkunnig på geografisk information vid Nylands förbund. 

Bekanta dig med Nylands förbunds förnyade karttjänst(Öppnas i nytt fönster, Du går över till annan tjänst). Utöver karttjänsten går det att titta på landskapsplaner via mobilapplikation och som nedladdningsbara pdf-dokument på webbplatsen. 

Vi vidareutvecklar ständigt vår karttjänst och tar gärna emot respons och kommentarer på adressen: karttapalvelu@uudenmaanliitto.fi(Öppnas i nytt fönster) 

Ytterligare upplysningar: 

Henri Jutila

Sakkunnig

+358 44 551 4745

Geodatamaterial, -metoder och -analyser

Walter Lindberg

Planerare

+358 400 413 112

Kartor, geodatatjänster och -material

Betjänar också på svenska

Nyckelord:

Landskapsplanen