Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Valtioneuvosto hyväksyi EU:n alue- ja rakennepolitiikan kansallisen ohjelman

Vihreällä pohjalla piirretty käsi, joka pitää idealamppua. Teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027, sekä EU-lippulogo.

Valtioneuvosto on hyväksynyt EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 ja päättänyt toimittaa sen Euroopan komission hyväksymiskäsittelyyn. Ohjelma tukee elinkeino-, energia-, ilmasto-, innovaatio-, koulutus- ja työllisyyspolitiikkaa sekä syrjäytymisen ja köyhyyden vastaista työtä.

Ohjelma sisältää Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahasto plussan (ESR+) toimet. Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston (JTF) toimet sisällytetään erikseen ohjelmaan myöhemmin tehtävällä ohjelmanmuutoksella.

Ohjelmassa on kuusi toimintalinjaa:

Läpileikkaavia painopisteitä ohjelmassa ovat kestävä kehitys, sukupuolten tasa-arvo, yhdenvertaisuus, digitaalisuus, kansainvälistyminen, ilmastonmuutos ja innovatiivisuus. Nämä sisältyvät kaikkeen toimintaan. EAKR-rahoituksesta 35 prosenttia kohdistetaan ilmastotoimenpiteisiin.

Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman julkinen rahoitus noin 3,2 miljardia euroa. Rahoitus koostuu EU-rahoituksesta ja kansallisesta rahoituksesta. Rahoitusta myöntävät maakuntien liitot, ELY-keskukset ja Ruokavirasto. Ohjelman toimeenpano käynnistyy marraskuun aikana.

Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteista:

> Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027 -ohjelma edistää alueiden elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia(Siirryt toiseen palveluun)

> EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021–2027 säädöspohja on valmis(Siirryt toiseen palveluun)

Avainsanat:

Rahoitus