Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Rahoitus

Kategoriat:

Kalliota, kaksi mäntyä ja aava meri. Uutinen

5.12.2023

Itämeren alueen Interreg-ohjelman rahoitushaku avautuu 17.1.

EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelma (Interreg Baltic Sea Region, BSR) avaa rahoitushaun 17. tammikuuta 2024. Käynnistyvän haun teemat ovat Innovatiiviset yhteisöt ja Ilmastoneutraalit yhteisöt. Itämeriohjelman EU-rahoitus on tarkoitettu julkisten ja yksityisten organisaatioiden hankkeille, joissa ratkotaan yhteistyössä Itämeren alueen haasteita.

Kohti hiilineutraalia Suomea - Etelä-Suomen aluetilaisuus 4.12.2023 Uutinen

17.11.2023

Kohti hiilineutraalia Suomea, Etelä-Suomen aluetilaisuus 4.12.

Miten vihreän siirtymän tavoitteet muutetaan vaikuttaviksi hankkeiksi? Valtakunnallinen vihreän siirtymän teemakokonaisuuden koordinaatiohanke kutsuu hanketoteuttajia verkostoitumaan ja ideoimaan Kohti hiilineutraalia Suomea -aluetilaisuuteen maanantaina 4. joulukuuta kello 13–17.

Sinisellä pohjalla piiroskuvia, esimerkiksi idealamppua pitelevä käsi, kerrostalo ja puita. Uutinen

21.8.2023

EAKR-rahoitushaku avoinna viidessä Etelä-Suomen maakunnassa

Uudenmaan liitto avasi 28. elokuuta rahoitushaun Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa. Samana päivän järjestettiin hakuinfo verkossa. Haku päättyy 29. syyskuuta.

Uutinen

16.6.2023

Myönteinen AKKE-rahoituspäätös 13 hankkeelle

Maakuntahallitus päätti myöntää viidelle hankkeelle rahoitusta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahasta (AKKE). Maakuntajohtaja on myöntänyt päätöksellään rahoituksen kahdeksalle pienemmälle hankkeelle. Kaikkiaan saimme tammi–maalisuussa avoinna olleeseen rahoitushakuun 43 hakemusta.

Sinisellä pohjalla käsi, joka pitelee idealamppua sekä teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

17.4.2023

Uudeltamaalta 12 hanketta saamassa EAKR-rahoitusta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen rahoitushakuun saatiin Uudeltamaalta kolmekymmentä hankehakemusta. Näistä Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitettavaksi kahtatoista hanketta.

Interreg Central Baltic Programme - Co-funded by the European Union. Contact Point Finland. Karttakuva Itämeren alueesta sekä kallioinen merimaisema. Uutinen

20.2.2023

Central Baltic -ohjelman rahoitushaku avoinna 10.3. asti

Central Baltic -ohjelmasta tuetaan valtioiden rajat ylittäviä yhteistyöhankkeita keskisen Itämeren alueella. Kehittämishankkeiden teemoja ovat yritykset, ympäristö, työllistyminen ja julkiset palvelut. Suomessa ohjelma kattaa kahdeksan eteläistä maakuntaa sekä Ahvenanmaan. Naapurimaista ohjelma-alueeseen kuuluvat Viro, Latvia ja itäinen Ruotsi.

Artikkeli

7.2.2023

Koronaelpymistä tavoitellut AKKE-rahoituskierros onnistui hyvin

Tuimme vuosina 2020–2021 Uudenmaan kestävää kasvua ja elinvoimaa 4,9 miljoonalla eurolla. Rahoitusta sai tuolloin 35 hanketta, joiden toimenpiteillä pyrittiin yhteiskunnan turvalliseen elpymiseen koronakriisistä sekä kriisin haittavaikutusten torjumiseen. Nyt tehty arviointi kiteyttää, että rahoitus on vaikuttanut positiivisesti alueen toimijoiden kriisistä selviytymiseen.

Sinisiä ilmapalloja, joissa EU:n keltaiset tähdet ympyrän muodossa. Uutinen

2.1.2023

EU-hankkeiden valmisteluun tarjolla rahoitusta

Olemme avanneet rahoitushaun, jolla tuemme uusimaalaisten toimijoiden EU-hankkeiden valmistelua. Tavoitteenamme on edistää maakunnalle tärkeitä hankkeita ja nostaa Uudellemaalle saatavaa Euroopan unionin rahoituksen määrää.

Baltic Sea Region -tienviitta ja ohessa teksti Calls are open! Uutinen

21.11.2022

Baltic Sea Region -ohjelman rahoitushaku avoinna koko maassa 

Interreg Baltic Sea Region -ohjelman, niin sanotun Itämeriohjelman, toinen hakukierros on avoinna. Ohjelmaan kuuluvat maat ovat Suomi, Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tanska, sekä osa Saksan ja Norjan alueista. Suomessa hakija voi olla mistä päin Suomea tahansa.

Uutinen

24.10.2022

Maakuntahallitus 24.10.: Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 24. lokakuuta. Maakuntahallitus hyväksyi pienin tarkennuksin Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle. Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahaa päätettiin myöntää kolmelle mittavalle kehittämishankkeelle. Lisäksi maakuntahallitus päätti perustaa Uudenmaan kiertotalouslaakso -hankkeen.

Sinisellä pohjalla käsi, joka pitelee idealamppua sekä teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

17.10.2022

Uudellamaalla esitetään rahoitettavaksi neljäätoista EAKR-hanketta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen hankehakuun saatiin Uudeltamaalta 22 hankehakemusta. Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitettavaksi neljäätoista hanketta, joista kahdeksan koskee pelkästään Uuttamaata ja kuudessa on mukana myös muita maakuntia.

Ihmisiä kokoustamassa pöydän ympärillä. Uutinen

6.10.2022

Etelä-Suomen maakunnat: Vaikuttavuutta aluekehitykseen

Etelä-Suomen maakuntien hallitusten puheenjohtajat edellyttävät, että tulevan rakennerahastokauden 2028–2034 tärkeimmäksi tavoitteeksi asetetaan varojen käytön vaikuttavuus ja uuden kasvun mahdollistaminen. Puheenjohtajat muistuttavat, että paras vastine aluekehitysvaroille on saatu Etelä-Suomessa.

Uutinen

29.8.2022

Uudenmaan maakuntahallitus 29.8.: Suomi hukkaa mahdollisuutensa huonosti kohdennetuilla valtion tuilla

Uudenmaan liitto tilasi aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ltä selvityksen ”Alueiden väliset resurssivirrat”, jossa tarkasteltiin valtion tukikokonaisuuksien jakautumista maakunnittain vuosina 2014–2021. Selvityksen johtopäätöksenä voidaan todeta, että valtion rahoitusjärjestelmä ei tunnista kasvavien alueiden haasteita ja mahdollisuuksia, vaan perustuu ajastaan jälkeen jääneisiin jakokriteereihin.