Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Vuoden uusimaalaiset yritykset palkittiin kolmessa sarjassa – Upeita tuloksia vaikeina aikoina

Vuoden 2022 uusimaalaisten yritysten edustajat kunniakirjojen ja kukkien kanssa.

Vuoden uusimaalaiset yritykset 2022 on julkistettu. Kaupan ja palvelualan yritysten sarjan voitti paloturvallisuusalan kehityksen vauhdittaja KT Paloturvapalvelut. Tuotannolliseksi yritykseksi valittiin arkkitehtonisen rakentamisen ja julkisivusuunnittelun asiantuntija Alupro. Nähtävyys- ja elämyslentoja tarjoava Helsinki Citycopter palkittiin start up -sarjan parhaana.

Vuoden yritykset julkistettiin tiistaina 5. lokakuuta osana Kunnallisjohdon seminaaria Finlandia-talolla. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen ja palkintoraadin puheenjohtaja, Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja Esa Niinivaara luovuttivat palkinnot.

– Uusimaa on Suomen vahvin yrittäjyysalue, ja tässä meillä on kolme esimerkkiä menestyksen takana. Tämän vuoden yrityksissä on hieno kattaus innovatiivista otetta, mutta myös pitkäjänteistä kehitystyötä, sanoi maakuntajohtaja Savolainen.

Kaupan ja palvelualan sarja:
KT Paloturvapalvelut on vahvalla kasvu-uralla

KT Paloturvapalvelut tarjoaa kattavasti palo- ja kiinteistöturvallisuuden asennus-, huolto- ja asiantuntijapalveluja. Tuusulalainen perheyritys on tehnyt erittäin vahvaa tulosta haasteellisina aikoina. Se on pystynyt lähes viisinkertaistamaan liikevaihtonsa ja kolminkertaistamaan henkilöstömääränsä kolmen vuoden aikana.

Palkintoraati arvostaa erityisesti sitä, että yritys on lyhyessä ajassa ponnistanut valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi vaativalla paloturvallisuusalalla.

Tuotannollinen sarja:
Alupro noussut julkisivusuunnittelun edelläkävijäksi

Alupro on vaativien arkkitehtoonisten pintojen suunnittelija ja valmistaja. Yritys on tuonut digitaalisuuden ja tietomallinnuksen vahvaksi osaksi suunnittelua.

Tuusulalaisyritys on palkintoraadin mukaan tuonut julkisivurakentamiseen täysin uutta, kansainvälisestikin arvostettua loistokkuutta. Laajaa huomiota ovat saaneet muun muassa kineettiset, ilmavirran mukana elävät metalliset seinärakenteet.

Alupron toteutuksia voi nähdä lukuisissa tunnetuissa kohteissa, esimerkiksi kauppakeskus Redin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintilaitoksen julkisivuissa sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin sisätilojen säleikköpinnoissa.

Start up -sarja:
Helsinki Citycopter tuottaa rohkeasti uudenlaisia lentopalveluja

Helsinki Citycopter tarjoaa huippuluokan helikopterikuljetuksia ja -elämyksiä. Yritys täydentää perinteisten lentoyhtiöiden tarjontaa laadukkailla ja yksilöllisillä palveluillaan.

Palvelukonseptin takana on kaksi pitkän uran ilmailualalla tehnyttä yrittäjää. He halusivat kehittää terveysturvallisen lentopalvelun, joka voisi löytää paikkansa myös koronapandemian jälkeen.

Yritysvalintojen raati mainitsee valintaperusteissaan, että uudenlainen liiketoimintamalli on otettu innostuneena vastaan ilmailun alalla ja laajemminkin kotimaisen matkailun piirissä.

Yritysvalinnoilla pitkät perinteet

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen kannustaa yrittäjyyteen palkitsemalla vuosittain menestyneet yritykset. Yrityspalkinnot on jaettu jo vuodesta 1993 lähtien. 

Palveluihin ja tuotteisiin tyytyväiset kansalaiset tai organisaatiot voivat tehdä vuosittain ehdotuksia palkittavista yrityksistä. Valintapäätökset tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina Uudenmaan ELY-keskus, Uudenmaan Yrittäjät ry, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry, Helsingin Yrittäjät ry sekä Helsingin seudun kauppakamari.

Raati painottaa valinnassaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, innovatiivisuutta, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen ja tuote- ja palvelutarjontaan.

Katso videoesittely Vuoden uusimaalaisista yrityksistä 2022:

Lisätietoja:

Palkintoraadin puheenjohtaja Esa Niinivaara, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ry, esa@niinivaara.com, puh. 0400 421 961

Kehittämispäällikkö Outi Ervasti, Uudenmaan liitto, outi.ervasti@uudenmaanliitto.fi, puh. 040 721 2131

Avainsanat:

Palkinnot