Gå till innehåll
Nylands förbund Aktuellt Kontaktuppgifter
Sök
Nyhet

Årets nyländska företag 2022 är KT Paloturvapalvelut, Alupro och Helsinki Citycopter

KT Paloturvapalvelut, som vann kategorin för företag inom handeln och servicebranschen, står på ett heltäckande sätt till tjänst med installations-, underhålls- och expertservice inom fastighetssäkerhet. Familjeföretaget från Tusby har lyckats göra ett mycket gott resultat i en utmanande tid. Det har så gott som femdubblat sin omsättning och tredubblat sin personalstyrka på tre år.

Företaget har på kort tid svingat sig upp till en position där det är en betydande aktör på nationell nivå i den krävande brandsäkerhetsbranschen.

I kategorin för produktionsföretag vann Alupro, som planerar och tillverkar krävande arkitektoniska ytor. Företaget har fört in digitala verktyg och datamodellering och gjort det till en väsentlig del av fasadritning.

Tack vare Tusbyföretaget har det kommit in en helt ny praktfullhet i fasadbygge, vilket också har rönt uppskattning internationellt. Man har i vida kretsar uppmärksammat bland annat de metalliska väggkonstruktionerna som är kinetiska och som skiftar i luftströmmen. Alupros konstruktioner finns att beskåda i ett flertal välkända objekt.

I kategorin för uppstartsföretag belönades Helsinki Citycopter för sina helikoptertransporter och dito upplevelser i toppklass. Med sin högklassiga och individuella service är företaget ett komplement till det utbud som traditionella flygbolag står för.

Idén med servicekonceptet är en hälsosäker flygservice som det finns plats för också när coronapandemin är förbi. Den nya affärsmodellen har fått ett entusiastiskt mottagande inom luftfarten och också mera allmänt i den inhemska turistbranschen.

Utmärkelserna offentliggjordes på kommunledningens seminarium i Finlandiahuset 5.10.2021. Grattis!

Titta på videon där företagen presenteras (på finska):

Nyckelord:

Utmärkelser