Hallintojohtajana aloittanut Liisa Isokangas: ”Hyvä työyhteisö on Uudenmaan liiton vahvuus”

Liisa Isokangas aloitti maaliskuun alussa Uudenmaan liiton hallintojohtajan virassa. Hän on ottanut uuden tehtävänsä vastaan hyvällä ja innostuneella mielellä.
– Meillä on hyvä porukka hallintoyksikössä ja muutenkin liitossa. Töitä on kiva tehdä ja mukava päästä työskentelemään uudessa roolissa, hän kuvailee.
Isokankaan mukaan hallintoyksikön tärkein tehtävä on tukea vastuualueiden asiantuntijoita ja sujuvoittaa heidän työskentelyään. He voivat luottaa siihen, että hallinto hoitaa kaiken tarvittavan taustalla.
– Hain hallintojohtajaksi, koska haluan olla mukana kehittämässä Uudenmaan liittoa ja erityisesti hallintoyksikön toimintaa.
Meillä on hyvä porukka hallintoyksikössä ja muutenkin liitossa.
Vuosien kokemus tuo näkemystä koko liiton ja hallinnon kehittämiseen
Isokangas on avoimen ja hyvän hallinnon kannattaja. Hänelle on tärkeää, että asiat tehdään oikein.
– Hallinto on liiton tukiranka. Meidän pitää koko ajan kehittää palveluitamme käyttäjäystävällisemmäksi ja sujuvammaksi. Turhan byrokratian voi karsia ja asiat hoitaa kevyesti, mutta joka tapauksessa asiat on hoidettava oikein, hän sanoo.
Isokangas on työskennellyt yli 15 vuoden ajan Uudenmaan liitossa. Alun perin hän tuli liittoon asianhallintasihteerin sijaiseksi. Tuon sijaisuuden jälkeen hän on työskennellyt erityisasiantuntijana asiakirjanhallinnan parissa ja projektipäällikkönä hankkeessa, jonka työtä hyödynnettiin Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan maakuntien yhdistyessä vuoden 2011 alussa. Hän työskenteli myös maakuntauudistusta valmistelleessa hankkeessa. Viimeisimpänä hän on työskennellyt hallintopäällikkönä Uudenmaan liitossa.
–Hallintojohtajan viran hakeminen oli luonnollinen jatkumo työuralle liitossa. Minulle on syntynyt laaja näkemys siitä, mitä hallintoyksikössä on tehty, miten on jo kehitetty toimintaa ja miten sitä voisi kehittää edelleen, hän kuvailee.
Organisaation kehittäminen ja vaikuttamisen mahdollisuudet motivoivat uutta hallintojohtajaa
Isokangas pitää siitä, että uudessa aiempaa vastuullisemmassa roolissaan hän pääsee osallistumaan organisaation kehittämiseen ja vaikuttamaan johtoryhmässä toimintaan.
– Hyvä työyhteisö on tärkeä syy sille, miksi olen viihtynyt pitkään liitossa. Meillä on töissä erittäin osaavia asiantuntijoita, hän toteaa.
Hän näkee, että Uudenmaan liitto on hyvä työnantaja ja työnantajasta voi olla ylpeä. Työntekijöiden hyvinvoinnista pidetään hänestä todella hyvää huolta. Osaamisen kehittäminen mahdollistetaan ja siihen panostetaan.
– Liitto on mahdollistanut itselleni urapolun ja kasvun. Meillä on paljon esimerkkejä siitä, että meillä on päässyt kehittymään talon sisällä. Tietysti töissä on välillä vaikeita hetkiä, mutta hyvä työyhteisö kantaa niissä, hän kertoo.
Uudenmaan liiton vahvuutena Isokangas näkee sen, että liitto on alueellinen puolueeton verkottaja ja yhteistyön rakentaja. Liitto on myös haluttu työnantaja.
– Avoimiin työpaikkoihin tulee todella hyviä hakijoita, joista pitää tehdä vaikeita valintoja, hän sanoo.
Liitto on mahdollistanut itselleni urapolun ja kasvun.
Uudet luottamushenkilöt aloittavat lähes samaan aikaan
Kuntavaalien jälkeen Uudenmaan liitossa aloittaa uudet luottamushenkilöt. Heitä on yhteensä yli 200.
– Kiva, että pestini alkaa tässä kohdassa, niin pääsemme rakentamaan uutta kautta uusien luottamushenkilöiden kanssa alusta asti yhdessä. Maakuntahallituksen kanssa työskentely tulee olemaan tiivistä ja myös maakuntavaltuusto on tärkeä kumppani, hän tuo esiin.
Luottamushenkilöt ja heidän tukemisensa on tärkeä osa hallintoyksikön työtä. Isokangas kertoo, että tulevalla kaudella tullaan keskittymään luottamushenkilöiden osallistamiseen eri prosesseihin.
– Liitossa tehdään työtä toiminnan strategiaperusteisuuden vahvistamiseksi. Kaikkea työtämme ohjaa Uusimaa-ohjelma ja sen strategiset tavoitteet, hän kertoo.
Uudellamaalla on paljon kaikkea
Isokankaalle uusimaalaisuus merkitsee muun muassa moninaisuutta ja lukemattomia mahdollisuuksia tehdä mitä vaan. Hän on kasvanut Tuusulassa, opiskellut Tampereella ja valmistuttuaan asunut Uudellamaalla.
– Lempipaikkojani Uudellamaalla ovat Tuusulan Rantatie ja Helsingin Seurasaari. Rantatie on tärkeä kansallinen kulttuurimaisema ja siihen liittyy paljon mielenkiintoista historiaa.
Isokangas muutti Helsinkiin viime kesänä. Hänestä on mahtavaa, kun saa asua niin lähellä merta.
– Seurasaari ja etenkin sen eteläkärki on loistava paikka seurata luonnon muuttumista vuodenaikojen vaihtuessa. Minusta on ihana rauhoittua kuunnellen meren aaltoja ja katsellen niiden liikettä, hän kertoo.
Lempipaikkojani Uudellamaalla ovat Tuusulan Rantatie ja Helsingin Seurasaari.
Ota yhteyttä:

Liisa Isokangas
Hallintojohtaja
liisa.isokangas@uudenmaanliitto.fi
Yleis-, talous- ja henkilöstöhallinnon johtaminen, johdon ja päätöksenteon tuki, hankinta-asiat ja sopimukset, tiedonhallinta, tietosuojavastaava.
Tutustu myös näihin

16.4.2025
Uusi hanke käynnistyy: Kunnille luvassa tukea ja pilotteja kiertotalouteen Uudellamaalla ja Pirkanmaalla
Uusimaa ja Pirkanmaa keskittyvät tulevina vuosina tukemaan kuntia kiertotaloustavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Kiertotalous on kunnille keino saavuttaa ilmastotavoitteita ja säästää materiaaleissa ja kustannuksissa sekä luoda elinvoimaa ja huoltovarmuutta alueelle.

16.4.2025
Ilmastokasvo Ekaterina Ikonen kehittää Keski-Uudenmaan ilmastotyötä niin verkostoissa kuin pellonpientareellakin
Vuoden 2025 alussa ympäristöpäällikkönä aloittanut Ekaterina Ikonen vetää Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ympäristönsuojelutiimiä. Kasvavalla ja monimuotoisella Keski-Uudellamaalla tehdään ilmastotyötä metsien, vesien, maatalouden, taajamien sekä rakentamisen ja rakennuksien parissa.

15.4.2025
Juha Tapio tähdittää Uusimaa-päivän pääjuhlaa Vantaalla
Keväinen Uusimaa-päivä kutsuu jälleen nauttimaan kulttuurista, kohtaamisista ja lähiluonnosta yhdessä. Vantaan päivän ilmaiskonsertti 15. toukokuuta on tänä vuonna myös Uusimaa-päivän pääjuhla.

14.4.2025
Uudenmaan kiertotalouslaakson tarinoita – Tutustu Uudenmaan matkaan kohti kiertotaloutta
Kiertotaloussiirtymä on edistynyt viime vuosina usealla sektorilla. Uudellamaalla tärkeänä yhteistyöalustana kiertotalouden ratkaisuille on toiminut vuonna 2023 perustettu Uudenmaan kiertotalouslaakso. Kiertotalouslaakson ensimmäisten hankevuosien kohokohtia on nyt koottu Kiertotalouslaakson tarinoita -julkaisuun, joka nostaa esiin sekä sektoreiden kuulumisia että alueen kiertotalouden tekijöitä.