Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Janne Leino Helsinki EU Officen johtajaksi Brysseliin 

Lähikuva Janne Leinosta, taustalla pensaita ja puita.

Helsinki EU Officen uutena johtajana on aloittanut Janne Leino (M.A.). Vahvan kansainvälisen uran tehnyt Leino siirtyy toimiston johtajaksi Konrad Adenauer -säätiöstä (KAS), jossa hän koordinoi yli sadan maailmanlaajuisen toimiston edunvalvontaa Brysselissä. Aiempaa työkokemusta Leinolla on niin Natosta kuin eri Euroopan unionin instituutioista. 

– On ilo edustaa Suomen innovatiivisimpia alueita, kaupunkeja, yliopistoja ja tutkimuslaitoksia Brysselissä. Helsinki EU Officen tiimin tehtäviin kuuluu Euroopan unionin päätöksentekoon vaikuttaminen rakentavalla tavalla yhdessä muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on myös sopimuskumppaneillemme tärkeiden asioiden edistäminen vuoden 2024 EU-vaaleja ja tulevan komission työohjelmaa ajatellen, kommentoi Leino. 

Helsinki EU Office on kuudentoista sopimuskumppanin yhteinen edunvalvontatoimisto Brysselissä. Toimisto tukee kumppaniensa EU-edunvalvontaa ja edistää niiden näkyvyyttä erilaisilla EU-foorumeilla. Toimisto myös välittää tietoa EU-lainsäädännön valmistelutyöstä, rahoitusohjelmista, tapahtumista sekä yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksista. Uudenmaan liitto toimii Helsinki EU Officen isäntäorganisaationa. 

Uudenmaan liitto kiittää väistyvää johtajaa Eero Venäläistä näkyvästä panoksesta Helsinki EU Officen yhteistyökumppaneiden EU-edunvalvonnassa. 

Yhteystiedot:

Janne Leino

Johtaja, Helsinki EU Office

+32 4755 30 223

Helsinki EU Officen johtaminen

Palvelee myös ruotsiksi