Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Kansainvälisyys

Kategoriat:

Kaupunkimaisema, jossa esimerkiksi korkeita rakennuksia, laivoja ja lentokoneita. Uutinen

8.5.2024

Tervetuloa suureen EU-vaalikeskusteluun 22.5.

EU-vaalit nousevat puheenaiheeksi MetropoliAreenassa keskiviikkona 22.5. klo 15–17 Mall of Triplan Tapahtuma-aukiolla Helsingissä. Tapahtumassa pääsee tapaamaan kevään EU-vaaliehdokkaita, osallistumaan keskusteluun ja kuulemaan ehdokkaiden ja puolueiden kantoja Helsingin seudulle tärkeistä EU-vaikuttamisen teemoista. Keskustelua voi seurata myös etänä.

Reilusti eteenpäin -kirjoitussarja. Lähikuva Lotta Nymann-Lindegrenistä. Blogi

3.5.2024

Uusimaa – Unelmaratkaisu Euroopalle

On huhtikuu, ja taivaalta pyryttää lunta. Vaikka ailahtelevainen kevätsää on tuttua, tuntuvat viime vuosien vaihtelut yhä huolestuttavammilta. Se näkyy myös Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa, kirjoittaa EU-asioiden johtaja Lotta Nymann-Lindegren Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Brussels Declaration of European mayors. A European urban policy fit for the future. Uutinen

22.3.2024

Uudenmaan liitto mukaan Euroopan kaupunkipolitiikan julistukseen

Maakuntajohtaja Tuija Telén on allekirjoittanut Uudenmaan liiton puolesta Euroopan kaupunkien ja alueiden julistuksen kaupunkipolitiikan vahvistamiseksi. Julistuksessa esitetään konkreettisia suosituksia vaikuttavan ja kunnianhimoisen EU:n kaupunkipolitiikan rakentamiseen.

Uudenmaan kartan ääriviivat ja oransseja kuvituksia taloista, junista, puista, aurinkopaneeleista, sähköautoista. Uutinen

15.1.2024

Kohti Euroopan kansainvälisintä, kestävintä ja innovatiivisinta aluetta – Tervetuloa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartan julkistuswebinaariin 6.2.

Uudenmaan liitto on yhdessä Spinversen ja MDI:n kanssa selvittänyt, miten EU-tasoista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) voidaan vahvistaa. Webinaarissa tiistaina 6. helmikuuta klo 13.00–14.30 julkistetaan Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta, esitellään sen päänostot ja keskustellaan Uudenmaan toimijoiden roolista alueellisen TKI-toiminnan tukemisessa.

Lähikuva Jouni Koskesta ja teksti Vieraskynä. Blogi

9.11.2023

Ammattikorkeakouluilla tärkeä rooli elinkeinorakenteen, työelämän ja yhteiskunnan kehittämisessä

Ammattikorkeakoulujen yhtenä tehtävänä on harjoittaa opetusta palvelevaa sekä työelämää ja aluekehitystä edistävää ja alueen elinkeinorakennetta uudistavaa soveltavaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Ammattikorkeakoulut voivat tarjota alueen yrityksille ja muille organisaatioille merkittävän väylän ja tuen toiminnan kehittämiseen sekä alueellisessa, kansallisessa että kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä, kirjoittaa Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Käsi sekä piirrettyjä keltaisia idealamppuja. Uutinen

20.9.2023

Uusimaa panostaa EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön.

Aurinkolasipäinen henkilö taustallaan asuinaluetta. Artikkeli

5.9.2023

Myös Ruotsissa rakennusalalla on käynnissä ajattelutavan muutos – Kiertotaloudessa tapahtuu paljon

Uudenmaan liitto käyttää aktiivisesti erilaisia kansainvälisiä verkostoja hyväkseen kehittääkseen alueen ilmastotyötä. Verkostoista saadaan omaan ja muiden uusimaalaisten toimijoiden käyttöön uusinta tutkimustietoa ja muiden maiden toimijoiden kokemuksia ja näkökulmia. Esimerkiksi rakentamisen kiertotalouteen on saatu uutta perspektiiviä länsinaapuristamme Ruotsista.

Lähikuva Janne Leinosta, taustalla pensaita ja puita. Uutinen

4.9.2023

Janne Leino Helsinki EU Officen johtajaksi Brysseliin 

Helsinki EU Officen uutena johtajana on aloittanut Janne Leino (M.A.). Vahvan kansainvälisen uran tehnyt Leino siirtyy toimiston johtajaksi Konrad Adenauer -säätiöstä (KAS), jossa hän koordinoi yli sadan maailmanlaajuisen toimiston edunvalvontaa Brysselissä.

Viron Harjun alueen delegaatio ryhmäkuvassa. Artikkeli

12.5.2023

Viron Harjun alue- ja kuntajohtajat vierailivat Uudellamaalla

Kolmisenkymmentä Viron Harjun alueen kuntapäättäjää ja aluetoimijaa vieraili Uudellamaalla 10.–11. toukokuuta. Suomenlahden toiselta puolelta saapunutta delegaatiota johti Harjun kuntien liiton toimitusjohtaja Andre Sepp. Helsingin lisäksi käyntikohteita olivat Hyvinkää ja Nurmijärvi sekä Vantaan Aviapolis.