Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Edunvalvonta

Kategoriat:

Uutinen

4.12.2023

Uudenmaan liitto ajaa muutoksia EU:n ehdottamaan maaperädirektiiviin

Euroopan komissio julkisti kesällä ehdotuksensa maaperädirektiiviksi, joka tähtää maaperän kestävän käytön parantamiseen. Uudenmaan liitto pitää päätavoitetta hyvänä, mutta jätti marraskuussa direktiiviin omat korjausehdotuksensa, joissa se toivoo lainvalmistelijoiden huomioivan jäsenmaiden erityispiirteet maankäytössä ja sen suunnittelussa.

Uutinen

21.11.2023

Aluekehittämispäätöksestä puuttuvat kestävän elinvoiman ja tiheimmin asuttujen alueiden tavoitteet

Uudenmaan liitto on antanut työ- ja elinkeinoministeriölle kommenttinsa aluekehittämispäätöksen luonnoksesta. Liitto nostaa esille tarpeen keskittyä vahvemmin kestävää elinvoimaa luoviin tavoitteisiin. Lisäksi huomautetaan, että päätösluonnoksessa ei ole tunnistettu riittävästi tiheimmin asuttujen kaupunkiseutujen ja alueiden mahdollisuuksia eikä niiden erityistarpeita.

Lähikuva miehestä tummansininen puku päällä. Taustalla portaat. Uutinen

9.11.2023

Atte Kaleva uudeksi Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien puheenjohtajaksi

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan kokous pidettiin eduskunnassa keskiviikkona 8. marraskuuta. Uudeksi puheenjohtajaksi kuluvalle eduskuntavaalikaudelle valittiin kansanedustaja Atte Kaleva (kok). Varapuheenjohtajina jatkavat Eemeli Peltonen (sdp) ja Tiina Elo (vihr). Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Keskisarja (ps).

Lähikuva Janne Leinosta, taustalla pensaita ja puita. Uutinen

4.9.2023

Janne Leino Helsinki EU Officen johtajaksi Brysseliin 

Helsinki EU Officen uutena johtajana on aloittanut Janne Leino (M.A.). Vahvan kansainvälisen uran tehnyt Leino siirtyy toimiston johtajaksi Konrad Adenauer -säätiöstä (KAS), jossa hän koordinoi yli sadan maailmanlaajuisen toimiston edunvalvontaa Brysselissä.

Ilmakuva Helsingin keskustasta. Blogi

21.8.2023

EU:n kohuttu ennallistamisasetus etenee

Euroopan komissio julkaisi vuosi sitten ehdotuksensa ennallistamisasetuksesta, joka tähtää luontokadon pysäyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Asetus eteni kesällä kolmikantaneuvotteluihin komission, parlamentin ja neuvoston välillä.

Blogi

9.8.2023

Miten käy maahanmuuton tulevina vuosina?

Uusimaa tarvitsee kymmeniätuhansia osaajia ja tekijöitä, jotta alueen elinvoimaisuus on mahdollista säilyttää, kirjoittaa suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu.

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien kokous 13.6.2023 Artikkeli

14.6.2023

Liikenteen rahoitus puhutti uusimaalaisia kansanedustajia

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta kokoontui tiistaina 13. kesäkuuta eduskuntatalossa. Puhetta johti varapuheenjohtaja Eemeli Peltonen (sd), ja aiheena oli Uudenmaan liikennekysymykset. Mukana oli myös alueen kuntajohtajia.

Lähikuvassa Henna Hyytiä ja Katriina Rosavaara. Blogi

5.6.2023

Vapaa sivistystyö on Uudenmaan moniulotteinen voimavara

Vapaa sivistystyö on merkittävä työllistäjä opetuksen ja kulttuurin aloilla Uudellamaalla. Se on myös yksi elinikäisen oppimisen kivijaloista ja on luomassa asukkaiden hyvinvointia. Hallitusneuvotteluissa vapaaseen sivistystyöhön suunniteltujen massiivisten leikkausten vaikutukset olisivat katastrofaaliset, kirjoittavat Katriina Rosavaara ja Henna Hyytiä blogitekstissään.

Lapsia leikkimässä puistossa, taustalla kaksi valkoista kerrostaloa. Uutinen

30.5.2023

SuomiAreenassa etsitään ratkaisuja osaajapulaan 28.6.

Keskiviikkona 28. kesäkuuta klo 12–12.45 SuomiAreenan MTV-lavalla etsitään vastausta siihen, kuinka ratkaisemme osaajapulan. Miten hyvin hallitusohjelma vastaa yritysten osaajapulaan ja missä Suomen pitää parantaa, jotta työpaikoille saadaan tekijöitä huomenna ja kymmenen vuoden kuluttua?

Taloja vehreässä ympäristössä Uutinen

16.5.2023

Kaupungit ja maakunnat vaativat muutoksia EU:n ennallistamis­­asetuksen luonnokseen

Suomen suurimmat kaupungit, useat maakuntien liitot ja Suomen Kuntaliitto ovat ilmaisseet vakavan huolensa EU:ssa valmisteilla olevan ennallistamisasetuksen kuudennen artiklan sisällöstä. Laajan allekirjoittajajoukon yhteinen kannanotto, jossa esitetään muutoksia asetusluonnokseen, on toimitettu Suomen hallitusohjelmaneuvottelijoiden käyttöön. Vaikuttamistyö jatkuu myös Brysselissä.

Maria Sirviö metsässä violetti takki yllään. Blogi

10.5.2023

Millaisilla ohjauskeinoilla turvaamme metsäluonnon ja hiilinielut?

Tulevan hallituskauden aikana on rakennettava uudenlainen liittolaisuus luonnon kanssa ja asetettava luonnonvarojen hyödyntämiselle ekologisesti kestävät rajat. Uudella hallituksella on mahdollisuus ohjata metsäsektoria uudistumaan niin, että arvonlisää voidaan ylläpitää samalla hakkuumääriä kohtuullistaen, kirjoittaa ympäristö- ja ilmastoasiantuntija Maria Sirviö.