Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Edunvalvonta

Kategoriat:

Kaupunkimaisema, jossa esimerkiksi korkeita rakennuksia, laivoja ja lentokoneita. Uutinen

8.5.2024

Tervetuloa suureen EU-vaalikeskusteluun 22.5.

EU-vaalit nousevat puheenaiheeksi MetropoliAreenassa keskiviikkona 22.5. klo 15–17 Mall of Triplan Tapahtuma-aukiolla Helsingissä. Tapahtumassa pääsee tapaamaan kevään EU-vaaliehdokkaita, osallistumaan keskusteluun ja kuulemaan ehdokkaiden ja puolueiden kantoja Helsingin seudulle tärkeistä EU-vaikuttamisen teemoista. Keskustelua voi seurata myös etänä.

Ihmisiä kokoushuoneessa. Uutinen

18.4.2024

Palvelu- ja toimitilaverkko­uudistuksen Uudenmaan projektiryhmän työ käyntiin

Valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen Uudenmaan projekti pyörähti käyntiin aloituskokouksella 18. huhtikuuta Uudenmaan liitossa. Uudistuksen tavoitteena on luoda yksi yhteinen valtionhallinnon ja kuntien asiakaspalveluverkko vuoteen 2030 mennessä. Alueellisen projektiryhmän puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Tuija Telén.

Brussels Declaration of European mayors. A European urban policy fit for the future. Uutinen

22.3.2024

Uudenmaan liitto mukaan Euroopan kaupunkipolitiikan julistukseen

Maakuntajohtaja Tuija Telén on allekirjoittanut Uudenmaan liiton puolesta Euroopan kaupunkien ja alueiden julistuksen kaupunkipolitiikan vahvistamiseksi. Julistuksessa esitetään konkreettisia suosituksia vaikuttavan ja kunnianhimoisen EU:n kaupunkipolitiikan rakentamiseen.

Lähikuva Katriina Rosavaarasta, jolla vaalea paita ja ruskeat hiukset. Blogi

12.3.2024

Tulevaisuus kasvaa kulttuurista, siitä ei ole viisasta leikata

Suomi on kerryttänyt vahvan kulttuurisen pääomansa sukupolvien työllä. Tarvitsemme aina elävän ja rikkaan kulttuurikentän, kehittyvät luovat alat ja kriittisen taiteilijakunnan pystyäksemme kuvittelemaan tulevaisuuden, jota kohti haluamme yhdessä kasvaa. Kartutetaan yhteistä kulttuurista pääomaamme, eikä leikata kestävästä kasvusta, kirjoittaa kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara blogissaan.

Blogi

17.1.2024

Tervetuloa aluehallinnon uudistus!  

Syksyllä käynnistynyt laaja valtion aluehallinnon uudistus on tällä hetkellä yksi keskeisimpiä asioita julkishallinnon kehittämisessä. Uudistuksessa yhdenmukaistetaan ja sujuvoitetaan valtion lupa- ja valvontakäytäntöjä. Samalla muodostetaan alueelliset elinvoimakeskukset. Maakuntajohtaja Tuija Telén painottaa blogissaan, että Uusimaa tarvitsee oman elinvoimakeskuksen.

Uutinen

4.12.2023

Uudenmaan liitto ajaa muutoksia EU:n ehdottamaan maaperädirektiiviin

Euroopan komissio julkisti kesällä ehdotuksensa maaperädirektiiviksi, joka tähtää maaperän kestävän käytön parantamiseen. Uudenmaan liitto pitää päätavoitetta hyvänä, mutta jätti marraskuussa direktiiviin omat korjausehdotuksensa, joissa se toivoo lainvalmistelijoiden huomioivan jäsenmaiden erityispiirteet maankäytössä ja sen suunnittelussa.

Uutinen

21.11.2023

Aluekehittämispäätöksestä puuttuvat kestävän elinvoiman ja tiheimmin asuttujen alueiden tavoitteet

Uudenmaan liitto on antanut työ- ja elinkeinoministeriölle kommenttinsa aluekehittämispäätöksen luonnoksesta. Liitto nostaa esille tarpeen keskittyä vahvemmin kestävää elinvoimaa luoviin tavoitteisiin. Lisäksi huomautetaan, että päätösluonnoksessa ei ole tunnistettu riittävästi tiheimmin asuttujen kaupunkiseutujen ja alueiden mahdollisuuksia eikä niiden erityistarpeita.

Lähikuva miehestä tummansininen puku päällä. Taustalla portaat. Uutinen

9.11.2023

Atte Kaleva uudeksi Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien puheenjohtajaksi

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunnan kokous pidettiin eduskunnassa keskiviikkona 8. marraskuuta. Uudeksi puheenjohtajaksi kuluvalle eduskuntavaalikaudelle valittiin kansanedustaja Atte Kaleva (kok). Varapuheenjohtajina jatkavat Eemeli Peltonen (sdp) ja Tiina Elo (vihr). Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Keskisarja (ps).

Lähikuva Janne Leinosta, taustalla pensaita ja puita. Uutinen

4.9.2023

Janne Leino Helsinki EU Officen johtajaksi Brysseliin 

Helsinki EU Officen uutena johtajana on aloittanut Janne Leino (M.A.). Vahvan kansainvälisen uran tehnyt Leino siirtyy toimiston johtajaksi Konrad Adenauer -säätiöstä (KAS), jossa hän koordinoi yli sadan maailmanlaajuisen toimiston edunvalvontaa Brysselissä.

Ilmakuva Helsingin keskustasta. Blogi

21.8.2023

EU:n kohuttu ennallistamisasetus etenee

Euroopan komissio julkaisi vuosi sitten ehdotuksensa ennallistamisasetuksesta, joka tähtää luontokadon pysäyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Asetus eteni kesällä kolmikantaneuvotteluihin komission, parlamentin ja neuvoston välillä.

Blogi

9.8.2023

Miten käy maahanmuuton tulevina vuosina?

Uusimaa tarvitsee kymmeniätuhansia osaajia ja tekijöitä, jotta alueen elinvoimaisuus on mahdollista säilyttää, kirjoittaa suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu.