Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uudeltamaalta 12 hanketta saamassa EAKR-rahoitusta

Sinisellä pohjalla käsi, joka pitelee idealamppua sekä teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama.

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen rahoitushakuun saatiin Uudeltamaalta kolmekymmentä hankehakemusta. Näistä Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitettavaksi kahtatoista hanketta. Rahoitusta ohjaa kansallinen ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021−2027.

Haku oli avoinna marras–joulukuussa viiden maakunnan alueella: Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Varsinais-Suomessa. Kukin maakunta sai määritellä hakuun omat painotuksensa.

– Saimme hakemuksia kaikkiin avoinna olleisiin hakuteemoihin, ja rahoitukseen on etenemässä todella hyviä hankkeita, iloitsee eritysasiantuntija Hanna Laaksonen Uudenmaan liitosta.

Mukana on pieniä esiselvityshankkeita, mutta myös laajoja kokonaisuuksia – kaiken kaikkiaan monipuolisesti erilaisia hankkeita kiertotalouteen, energiatehokkuuteen ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyen.

Mukana on monipuolisesti erilaisia hankkeita kiertotalouteen, energiatehokkuuteen ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyen.

Erityisesti uusimaalaisia hakijoita kiinnosti ensimmäistä kertaa mukana ollut digitalisaation teema (erityistavoite 1.2 Digitalisaation etujen hyödyntäminen kansalaisten, yritysten ja julkishallinnon hyväksi). Tähän teemaan saatiin noin puolet kaikista saapuneista rahoitushakemuksista.

Myös ilmastonmuutokseen sopeutumisen teema (erityistavoite 2.2 Ilmastonmuutokseen sopeutumisen, riskien ehkäisemisen ja katastrofivalmiuden ja -palautuvuuden edistäminen) avattiin ensimmäistä kertaa haettavaksi, ja siihen saatiin myös mukavasti hankkeita.

– Olemme nyt yhteydessä kaikkiin rahoitettavaksi esitettäviin hankkeisiin. Tarvittaessa käymme hanketoimijoiden kanssa rahoitusneuvottelut, tai pyydämme muutoin vielä täsmentämään hankesuunnitelmia ennen virallisten rahoituspäätösten tekemistä, Laaksonen kertoo.

Kaiken kaikkiaan viisi maakuntaa kattavassa EAKR-rahoitushaussa oli haettavana 18 miljoonaa euroa. Tästä Uudenmaan hankkeille esitetään myönnettäväksi 3,9 miljoonaa euroa.

Uudeltamaalta esitetään rahoitettavaksi seuraavia hankkeita:

 • R-00482 Digitalisaatio ja asiantuntijayhteistyö kestävän luontomatkailun edistäjänä – Uusimaa osana kansainvälistä tarjontaa
 • R-00527 RADIAL – Rakentamisen ajantasaiset digitaaliset mallit
 • R -00522 Itseajavat autot ja tulevaisuuden data
 • 401933 Avoimista pistepilvistä liiketoimintaa ja vaikuttavuutta (EkoPoint) – Kohti fotorealistisia avoimia datoja 
 • 401760 XR-elämyspolku ja siihen upotetut monikanavaisen kaupan ratkaisut (XREXP) 
 • 401839 Raiderahti: Osallistava esiselvitys raideliikenteen vähähiilisen logistiikan liiketoimintamuodoista kaupunkialueella   
 • R-00525 Digitaalinen kaupunkihiili 2.0 
 • R-00485 Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen! 
 • R-00506 Visiona ilmastonkestävä Uusimaa (VILKKU)
 • R-00478 ARVO – Viherrakenteen arviointi ja vahvistaminen kaupunkien maankäytön suunnittelussa
 • 401838 Hulevesitieto ilmastokestävässä kaavoituksessa (HUIKKA)
 • R-00509 WeCircle – Kestävää kasvua kiertotaloudesta

Lisätietoja:

Hanna Laaksonen

Erityisasiantuntija

+358 40 574 8930

EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden rahoitus, ekosysteemisopimukset

Avainsanat:

HankkeetRahoitus