Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Hankkeet

Kategoriat:

Artikkeli

7.5.2024

Hankevalmistelun osaamisella vahvistusta EU-rahoituksen hakemiseen

Eurooppalaisen TKI-yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Uudellamaalla -hanke tehosti maakunnan toimijoiden osaamista EU-rahoituksen hakemisessa. Hankkeessa luotiin valmiuksia tavoitella EU-rahoitusta paremman hankevalmisteluosaamisen avulla. Uudenmaan liitto tuki hanketta alueellisen kehittämisen ja elinvoiman AKKE-rahoituksella.

Kuva julkaisun kannesta, jossa tekstit Kestävää kasvua ja elinvoimaa - Tuloksia Uudellamaalla vuosina 2021-2022 rahoitetuista AKKE-hankkeista. Uutinen

7.5.2024

Valokeilassa onnistuneet AKKE-hankkeet – Tutustu tulosjulkaisuun

Olemme koonneet tuoreeseen julkaisuun onnistumisia hankkeista, joita olemme rahoittaneet kansallisella Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman rahoituksella, niin sanotulla AKKE-rahoituksella. Mukana on 12 esimerkkihanketta, jotka saivat rahoituspäätökset vuosina 2021 ja 2022.

Ihmisiä kokoushuoneessa. Uutinen

18.4.2024

Palvelu- ja toimitilaverkko­uudistuksen Uudenmaan projektiryhmän työ käyntiin

Valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen Uudenmaan projekti pyörähti käyntiin aloituskokouksella 18. huhtikuuta Uudenmaan liitossa. Uudistuksen tavoitteena on luoda yksi yhteinen valtionhallinnon ja kuntien asiakaspalveluverkko vuoteen 2030 mennessä. Alueellisen projektiryhmän puheenjohtajana toimii maakuntajohtaja Tuija Telén.

Uutinen

7.12.2023

Luovista aloista voimaa kestävyysmurroksen vauhdittamiseen – Toimenpideohjelma esittelee konkreettiset toimet

Monimuotoiset luovat alat kestävyyttä rakentamassa – Luovien alojen ekologisen kestävyysmurroksen toimenpideohjelma viitoittaa luovien alojen siirtymää ekologisesti kestävään tulevaisuuteen. Toimenpideohjelma kokoaa ensimmäisenä luovien alojen kestävyystyön yksiin kansiin. Työtä on rahoittanut ympäristöministeriö, Sitra ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kuukauden ilmastokasvo -teksti ja kaksi naishenkilöä valokuvassa ulkona. Artikkeli

11.10.2023

Kaksi Sallaa Uudenmaan kuntien ilmastotyön tukena

Syyskuun alussa Uudenmaan liiton ilmastoryhmässä aloitti kaksi Sallaa. Salla Lahtinen työskentelee Canemure-hankkeen parissa. Salla Siivonen toimii Visiona ilmastokestävä Uusimaa eli VILKKU-hankkeessa. Kuukauden ilmastokasvo -palstalla molemmat kertovat työstään, taustastaan ja tuestaan Uudenmaan kunnille.

Uutinen

10.10.2023

VILKKU-hanke vahvistaa Uudenmaan kykyä sopeutua ilmastonmuutokseen

Aktiivisista hillintätoimista huolimatta Uudenmaan ilmasto muuttuu tulevina vuosikymmeninä. Visiona ilmastonkestävä Uusimaa eli VILKKU-hankkeen tavoitteena on tuottaa Uudenmaan ensimmäinen alueellinen ilmastoriskitarkastelu ja sopeutumissuunnitelma. Uudenmaan liiton ja Helsingin yliopiston yhteisessä hankkeessa tarkastellaan myös ilmastonmuutoksen aiheuttamia riskejä alueen elinkeinoelämän näkökulmasta.