Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uusimaa Euroopan toiseksi innovatiivisin alue

Ilmakuva, jossa silta meren yli, taloja sekä kauempana taustalla saaria.

Uusimaa on Euroopan toiseksi innovatiivisin alue alueiden innovatiivisuutta mittaavassa vertailussa (Regional Innovation Scoreboard 2023). Heinäkuussa julkaistun vertailun mukaan Uudenmaan innovaatiokyvykkyys on noussut 18 prosentilla vuodesta 2016.

Tanskan Hovedstaden on innovatiivisin alue Euroopassa vertailun mukaan. Saksan Oberbayern sijoittui kolmanneksi. Neljännellä sijalla on Ruotsin Tukholma ja viidentenä Saksan Berliini.

Vertailu tarjoaa tietoa tutkimus- ja innovaatiokyvykkyyttä 239 alueella 22 EU-maassa sekä Norjassa, Serbiassa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa. Myös vuonna 2021 Suomi sijoittui vertailussa toiseksi. Vertailu toteutetaan joka toinen vuosi.

Uudellamaalla rakennetaan kestävää vihreää ja digitaalista siirtymää

– Haluamme vahvistaa asemaamme innovaatioiden edelläkävijänä. Kaikki alueen toimijat ovat tähän sitoutuneet, kertoo innovaatioasiantuntija Venla Virkamäki Uudenmaan liitosta.

– Uudenmaan maakunnan alueella kehitetään jatkuvasti uusia ratkaisuja ja teknologioita, joiden avulla voidaan ratkaista kriittisiä yhteiskunnallisia haasteita, hän jatkaa.

Lisätietoja:

Venla Virkamäki

EU-erityisasiantuntija

+358 40 619 4133

Uudenmaan tutkimus- ja innovaatiotyön kehittäminen ja kansainvälinen markkinointi, älykkään erikoistumisen strategia, EU-yhteistyö