Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Tilastot

Kategoriat:

Yleisöä ja lava konsertissa Allas Sea Poolilla Helsingissä. Korkealta otettu kuva yleisöstä ja taustalla näkyy SkyWheel Helsinki, Katajanokan rakennuksia ja meri. Taustalla myös sateenkaari. Uutinen

24.5.2024

Uusimaa ykkösenä elämänlaatua mittaavassa vertailussa

Uusimaa on arvioitu parhaaksi laajassa elämänlaatua mittaavassa sosiaalisen kehityksen vertailussa (Social Progress Index, SPI). Euroopan alueita vertailevassa selvityksessä mitataan yhteiskunnalliseen kehitykseen ja hyvinvointiin liittyviä tekijöitä.

Uutinen

7.2.2024

Uudenmaan matkailuala hyvässä vedossa vuonna 2023

Uudellamaalla matkailu on merkittävä toimiala, ja ala on voimissaan. Kotimaisten matkailijoiden määrä oli viime vuonna ennätyksellisen suuri Tilastokeskuksen juuri julkaistujen tietojen mukaan. Matkailijoiden yöpymisten määrä on myös hyvällä uralla.

Ihmisiä kävelemässä rautatientorin kompassitasolla. Blogi

30.11.2023

Uudenmaan veto- ja pitovoima näyttävät pitävän pintansa

Suomessa kaupunkiseudut ovat perinteisesti vetäneet ihmisiä opiskelemaan ja työmarkkinoille, mutta niiden ohella muuttajia ovat houkutelleet myös monipuoliset palvelut ja vilkas kaupunkielämä. Uudellamaalla koronapandemia heikensi näiden vetovoimatekijöiden merkitystä maan sisäisen muuttoliikkeen osalta. Nyt merkit viittaavat paluusta pandemiaa edeltävään aikaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Johannes Herala.

Ilmakuva, jossa silta meren yli, taloja sekä kauempana taustalla saaria. Uutinen

22.11.2023

Energiasektorin päästöt ottivat Uudellamaalla takapakkia vuonna 2022

Vuonna 2022 Uudenmaan kuntien yhteenlasketut kasvihuonekaasupäästöt ovat vähentyneet 28 prosenttia vuodesta 2005, selviää Suomen ympäristökeskuksen ennakkotiedoista. Tulos on hieman heikentynyt vuodesta 2021, jolloin päästöt olivat vähentyneet 29 prosenttia. Tähän on vaikuttanut odotetusti erityisesti kaukolämmön päästöjen lisääntyminen.

Ihmisiä ja kirjahyllyjä Oodi-kirjastossa. Uutinen

31.8.2023

Uudenmaan vieraskielinen väestö kaksinkertaistuu vuoteen 2040 mennessä

Uudellamaalla vieraskielisen väestön määrä kasvaa nopeasti. Vuonna 2040 Uudellamaalla ennustetaan olevan yli 560 000 vieraskielistä, joka olisi lähes kaksi kertaa enemmän kuin vuoden 2022 lopussa. Lähi-idän ulkopuolisen Aasian kieliä puhuvien asukkaiden määrän ennustetaan Uudellamaalla kasvavan kaikista kieliryhmistä voimakkaimmin.

Ilmakuva, jossa silta meren yli, taloja sekä kauempana taustalla saaria. Uutinen

4.8.2023

Uusimaa Euroopan toiseksi innovatiivisin alue

Uusimaa on Euroopan toiseksi innovatiivisin alue alueiden innovatiivisuutta mittaavassa vertailussa (Regional Innovation Scoreboard 2023). Heinäkuussa julkaistun vertailun mukaan Uudenmaan innovaatiokyvykkyys on noussut 18 prosentilla vuodesta 2016.

Ihmisiä Helsingin kauppatorilla, taustalla rakennuksia ja vasemmassa reunassa merta. Uutinen

6.4.2023

Uudenmaan muuttovetovoima edelleen omaa luokkaansa

Suomessa väestönkasvu ja muuttoliike ovat keskittyneet yhä voimakkaammin muutamille vetovoimaisille keskusalueille. Maakunnista väestö kasvoi viime vuonna ainoastaan viidessä: Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Keväinen puisto, taustalla taloja. Aikuinen kävelee ja lapsi pyöräilee. Artikkeli

18.6.2021

Uusimaa kasvaa, monikulttuuristuu ja ikääntyy tulevaisuudessa

Uudenmaan tuoreet väestö- ja työpaikkaprojektiot kurkistavat vuoteen 2060 antaen kunnille eväitä maankäytön ja liikenteen pitkäjänteiseen suunnitteluun. Maakunnan kasvu on viimeisen vuosikymmenen aikana suuntautunut vahvasti pääkaupunkiseudulle. …