Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Älykäs Uusimaa

Kategoriat:

Brysseliläisiä nähtävyyksiä, kuten Manneken Pis ja Grand-Placen torni, herätyskello ja ihmisiä istumassa tuoleilla, puhumassa ja pohtimassa. WCEF-tapahtuman logo, jossa lukee World circular economy forum 2024. Uutinen

21.3.2024

Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa. Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Myös Uudenmaan kiertotalouslaakso on mukana kiertotalouden superviikolla.

Neljä henkilöä istuu sohvalla. Artikkeli

29.2.2024

Yhteistyö on Uudenmaan TKI-toiminnan menestyksen avain

Uudenmaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistaminen ja kasvattaminen oli aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa 29. helmikuuta. Tilaisuudessa keskusteltiin elementeistä ja toimenpiteistä maailmanluokan innovaatiokeskittymän luomiseksi Uudellemaalle.

Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta -julkaisu printattuna. Uutinen

6.2.2024

Tiekartasta Uudenmaan TKI-toimijoille askelmerkit kohti Euroopan kärkeä

Uudenmaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseksi tulisi määritellä yhteiset tavoitteet, selkeyttää alueellista TKI-toimintamallia, vahvistaa EU-vaikuttamista, parantaa tukipalveluja ja lisätä Uudenmaan houkuttelevuutta TKI-ympäristönä. Tavoitteita ja toimia on tunnistettu juuri julkaistussa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartassa.

Uudenmaan kartta, jonka päällä piirroshahmoja: kaksi ihmistä, idealamppu, rakennuksia, puita, tuulivoimala ja tehdas. Artikkeli

24.1.2024

Yhteistyön lisääminen keskeinen keino TKI-toiminnan vahvistamiseksi

Resurssien puute on usein haasteena tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) käynnistämisessä, käy ilmi Uudenmaan alueen TKI-toimintaa selvittäneen kyselyn vastauksista. Yhteistyön lisääminen ja vahvistaminen nähdään keskeisenä keinona TKI-toiminnan vahvistamiselle.

Uudenmaan kartan ääriviivat ja oransseja kuvituksia taloista, junista, puista, aurinkopaneeleista, sähköautoista. Uutinen

15.1.2024

Kohti Euroopan kansainvälisintä, kestävintä ja innovatiivisinta aluetta – Tervetuloa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartan julkistuswebinaariin 6.2.

Uudenmaan liitto on yhdessä Spinversen ja MDI:n kanssa selvittänyt, miten EU-tasoista tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI) voidaan vahvistaa. Webinaarissa tiistaina 6. helmikuuta klo 13.00–14.30 julkistetaan Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta, esitellään sen päänostot ja keskustellaan Uudenmaan toimijoiden roolista alueellisen TKI-toiminnan tukemisessa.

Lähikuva Jouni Koskesta ja teksti Vieraskynä. Blogi

9.11.2023

Ammattikorkeakouluilla tärkeä rooli elinkeinorakenteen, työelämän ja yhteiskunnan kehittämisessä

Ammattikorkeakoulujen yhtenä tehtävänä on harjoittaa opetusta palvelevaa sekä työelämää ja aluekehitystä edistävää ja alueen elinkeinorakennetta uudistavaa soveltavaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Ammattikorkeakoulut voivat tarjota alueen yrityksille ja muille organisaatioille merkittävän väylän ja tuen toiminnan kehittämiseen sekä alueellisessa, kansallisessa että kansainvälisessä tutkimusyhteistyössä, kirjoittaa Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski.

Kolme kukkaruukkua, joista kasvaa kasveja, joissa euron kolikkoja kukkina. Artikkeli

24.10.2023

Uusimaa johtaa Suomen osallistumista Horisontti Eurooppa -ohjelmaan

Uusimaa on saanut yli 400 miljoonaa euroa rahoitusta Euroopan unionin tutkimus- ja innovointiohjelma Horisontti Euroopasta vuosina 2021–2023. Uusimaalaiset toimijat ovat saaneet enemmän ohjelman rahoitusta kuin muut Suomen alueista yhteensä.

Käsi sekä piirrettyjä keltaisia idealamppuja. Uutinen

20.9.2023

Uusimaa panostaa EU-tasoiseen tutkimukseen ja innovointiin

Uudellamaalla tähdätään huippuosaamisen vahvistamiseen sekä EU-tasolta saataviin investointeihin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Maakunnan TKI-toimijat kutsutaan mukaan tiekarttatyöhön.

Ilmakuva, jossa silta meren yli, taloja sekä kauempana taustalla saaria. Uutinen

4.8.2023

Uusimaa Euroopan toiseksi innovatiivisin alue

Uusimaa on Euroopan toiseksi innovatiivisin alue alueiden innovatiivisuutta mittaavassa vertailussa (Regional Innovation Scoreboard 2023). Heinäkuussa julkaistun vertailun mukaan Uudenmaan innovaatiokyvykkyys on noussut 18 prosentilla vuodesta 2016.

Piirroskuva, jossa on paljon ihmisiä tekemässä erilaisia asioita. Esimerkiksi yksi nojaa skeittilautaan, toinen työntää rattaita ja kolmas pitää sähköpistoketta kädessä. Artikkeli

26.6.2023

Uusimaa-ohjelman ensimmäinen vuosi takana

Vuosina 2022–2025 voimassa olevan maakuntaohjelman eli Uusimaa-ohjelman ensimmäinen vuosi on takana. Ohjelmakauden käynnistänyt vuosi painottui ohjelman käynnistämiseen, eli painopisteiden edistämiseksi kirjattujen tavoitteiden ja niihin liittyvien toimenpidekokonaisuuksien mahdollistamiseen. Ohjelman etenemistä ja vaikutuksia seurataan vuosittain.

Artikkeli

7.2.2023

Koronaelpymistä tavoitellut AKKE-rahoituskierros onnistui hyvin

Tuimme vuosina 2020–2021 Uudenmaan kestävää kasvua ja elinvoimaa 4,9 miljoonalla eurolla. Rahoitusta sai tuolloin 35 hanketta, joiden toimenpiteillä pyrittiin yhteiskunnan turvalliseen elpymiseen koronakriisistä sekä kriisin haittavaikutusten torjumiseen. Nyt tehty arviointi kiteyttää, että rahoitus on vaikuttanut positiivisesti alueen toimijoiden kriisistä selviytymiseen.