Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uusimaa-ohjelman luonnosta pidetään kunnianhimoisena

Uusimaa-ohjelman ja sen ympäristöselostuksen luonnokset olivat lausunnoilla 4.10.–3.11.2021. Lausuntoja tuli yhteensä 43. Uusimaa-ohjelma on palautteen mukaan kunnianhimoinen ja nykyistä ohjelmaa selkeämpi.

Uusimaa-ohjelmassa on kolme painopistettä: Ympäristöviisas Uusimaa, Menestyvä Uusimaa ja Onnellisten Uusimaa. Lausunnoista suurin osa koski Ympäristöviisas Uusimaa -painopistettä, jossa ilmastonmuutoksen hillitseminen on pääosassa. Kaikkia kolmea päätavoitetta pidetään hyvinä. Lausunnoissa nostettiin esiin myös mittareihin liittyviä asioita.

Lausuntojen antajista sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tulisi näkyä Uusimaa-ohjelmassa. Myös TE-palvelujen uudistusta toivottiin huomioitavan ohjelmassa.

Uusimaa-ohjelman ympäristöselostuksen luonnokseen tuli vähemmän kommentteja kuin itse ohjelmaan. Lausunnoissa kiitettiin, että ympäristöselostuksessa on arvioitu myös ristiriidassa olevien asioiden vaikutuksia.

Ohjelman toteutus alkaa ensi vuonna

– Viimeistelemme tällä hetkellä Uusimaa-ohjelmaa. Ohjelmassa toimenpiteet ovat tarkoituksella vielä yleisellä tasolla ja niitä tullaan tarkentamaan myöhemmin. Ohjelman tavoitteita edistetään myös valtion ja maakunnan välisissä aluekehittämiskeskusteluissa, erityisasiantuntija Rosa Tuomi sanoo.

Uudenmaan maakuntaohjelma eli Uusimaa-ohjelma sisältää kehittämisen tavoitteet ja toimenpiteet sekä vuoteen 2030 ulottuvan vision. Uusi ohjelma tulee olemaan voimassa vuosina 2022–2025. Tavoitteena on, että maakuntavaltuusto hyväksyy lopullisen ohjelman joulukuussa 2021. Ohjelman toteutus käynnistyy ensi vuonna roadshow-tilaisuuksilla.

Lisätietoja Uusimaa-ohjelmasta:

Erityisasiantuntija Rosa Tuomi, p. 050 563 0375

Kehittämispäällikkö Outi Ervasti, p. 040 721 2131

Lisätietoja ympäristöselostuksesta:

Ympäristöasiantuntija Tanja Lamminmäki, p. 041 536 2763

Kuvitus: Jukka Pylväs

Avainsanat:

Uusimaa-ohjelma