Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Uusimaa-ohjelma

Kategoriat:

Reilusti eteenpäin -kirjoitussarja. Lähikuva Lotta Nymann-Lindegrenistä. Blogi

3.5.2024

Uusimaa – Unelmaratkaisu Euroopalle

On huhtikuu, ja taivaalta pyryttää lunta. Vaikka ailahtelevainen kevätsää on tuttua, tuntuvat viime vuosien vaihtelut yhä huolestuttavammilta. Se näkyy myös Euroopan tulevaisuudesta käytävässä keskustelussa, kirjoittaa EU-asioiden johtaja Lotta Nymann-Lindegren Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Uutinen

25.4.2024

Työllisyyden tiekartan valmistelu on käynnistynyt

Olemme käynnistäneet Uudenmaan työllisyyden tiekartan laadintatyön. Tiekartan tavoitevuosi on 2030. Se tulee sisältämään työllisyyden nostamiseen ja parempaan työelämään tähtääviä toimenpiteitä Uudenmaan erityispiirteet huomioiden. Työtä ohjaa Uusimaa-ohjelman strateginen tavoite 80 prosentin työllisyysasteesta vuonna 2030.

Rahoitushaku avoinna 26.3.-29.4. Uutinen

26.3.2024

AKKE-rahoitushaku avoinna pienimuotoisille selvityshankkeille

Kestävän kasvun ja elinvoiman AKKE-rahoitushaun pienimuotoisille uusimaalaisille selvityshankkeille on avoinna. Tuen määrä hanketta kohti on 20 000–50 000 euroa, ja hankkeen kesto voi olla enintään tämän vuoden loppuun. Rahoituksen haku päättyy 29. huhtikuuta.

Sininen kiiltävä seinä, josta heijastuu talo. Uutinen

6.3.2024

Sidosryhmäkysely ja kuntakierrokset viitoittavat tulevien vuosien työtä

Kartoitimme viime vuonna suuntaa maakuntakaava- ja maakuntaohjelmatyölle kaksiosaisella sidosryhmäkyselyllä sekä laajalla kuntakierroksella. Toimintaympäristön nopeiden muutosten takia valmistaudumme lähivuosina sekä täydentämään lainvoimaista Uusimaa-kaavaa että päivittämään Uusimaa-ohjelmaa.

Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartta -julkaisu printattuna. Uutinen

6.2.2024

Tiekartasta Uudenmaan TKI-toimijoille askelmerkit kohti Euroopan kärkeä

Uudenmaan tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseksi tulisi määritellä yhteiset tavoitteet, selkeyttää alueellista TKI-toimintamallia, vahvistaa EU-vaikuttamista, parantaa tukipalveluja ja lisätä Uudenmaan houkuttelevuutta TKI-ympäristönä. Tavoitteita ja toimia on tunnistettu juuri julkaistussa Uudenmaan EU-tasoisen TKI-toiminnan tiekartassa.

Ihmisiä kävelemässä rautatientorin kompassitasolla. Blogi

30.11.2023

Uudenmaan veto- ja pitovoima näyttävät pitävän pintansa

Suomessa kaupunkiseudut ovat perinteisesti vetäneet ihmisiä opiskelemaan ja työmarkkinoille, mutta niiden ohella muuttajia ovat houkutelleet myös monipuoliset palvelut ja vilkas kaupunkielämä. Uudellamaalla koronapandemia heikensi näiden vetovoimatekijöiden merkitystä maan sisäisen muuttoliikkeen osalta. Nyt merkit viittaavat paluusta pandemiaa edeltävään aikaan, kirjoittaa erityisasiantuntija Johannes Herala.

Blogi

9.8.2023

Miten käy maahanmuuton tulevina vuosina?

Uusimaa tarvitsee kymmeniätuhansia osaajia ja tekijöitä, jotta alueen elinvoimaisuus on mahdollista säilyttää, kirjoittaa suunnittelupäällikkö Ulla-Mari Karhu.

Piirroskuva, jossa on paljon ihmisiä tekemässä erilaisia asioita. Esimerkiksi yksi nojaa skeittilautaan, toinen työntää rattaita ja kolmas pitää sähköpistoketta kädessä. Artikkeli

26.6.2023

Uusimaa-ohjelman ensimmäinen vuosi takana

Vuosina 2022–2025 voimassa olevan maakuntaohjelman eli Uusimaa-ohjelman ensimmäinen vuosi on takana. Ohjelmakauden käynnistänyt vuosi painottui ohjelman käynnistämiseen, eli painopisteiden edistämiseksi kirjattujen tavoitteiden ja niihin liittyvien toimenpidekokonaisuuksien mahdollistamiseen. Ohjelman etenemistä ja vaikutuksia seurataan vuosittain.

Artikkeli

7.2.2023

Koronaelpymistä tavoitellut AKKE-rahoituskierros onnistui hyvin

Tuimme vuosina 2020–2021 Uudenmaan kestävää kasvua ja elinvoimaa 4,9 miljoonalla eurolla. Rahoitusta sai tuolloin 35 hanketta, joiden toimenpiteillä pyrittiin yhteiskunnan turvalliseen elpymiseen koronakriisistä sekä kriisin haittavaikutusten torjumiseen. Nyt tehty arviointi kiteyttää, että rahoitus on vaikuttanut positiivisesti alueen toimijoiden kriisistä selviytymiseen.

Kerrostaloja ja rakenteilla olevia taloja. Uudenmaan kiertotalouslaakso -logo. Uutinen

27.10.2022

Uudenmaan kierto­talous­laakso kunnolla vauhtiin

Uudenmaan kiertotaloustoimijat lähtevät ratkaisemaan uudella tavalla kestävän ja vastuullisen tuotannon ja kuluttamisen haasteita. Uudenmaan kiertotalouslaakson rakentamisen tueksi on myönnetty Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahaa (AKKE).