Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Kaksi pientä robottia pöydällä. Vieressä tietokone.

Vahvistamme elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä

Uudenmaan liitto vahvistaa maakunnan elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa. Toimimme aktiivisesti elinkeinotoiminnan verkostoissa, teemme hankeyhteistyötä ja tarjoamme toimijoille yhteistyöfoorumin.

Uusimaa on Suomen suurin työpaikka- ja talousalue. Maakunta on myös kansainvälisen liikenteen ja logistiikan ylivoimainen keskittymä. Uusimaa kilpailee osaamisesta, investoinneista ja yrityksistä vähintään eurooppalaisessa sarjassa.

Uudellamaalla toimii lähes 100 000 yritystä, mikä on yli kolmannes kaikista Suomen yrityksistä. Uusimaa on myös startup- ja kasvuyrittäjien maakunta. Yli puolet Suomen ulkomaisista yrityksistä sijaitsee Uudellamaalla.

Lähes 40 % yksityisen sektorin työpaikoista sijaitsee Uudellamaalla.

Elinkeinorakenteeltaan Uusimaa on vahvasti palveluvaltainen. Uudenmaan vahvuuksia ovat osaamisintensiivisten palveluiden ja korkean teknologian työpaikkojen suuri osuus. Uudenmaan bruttokansantuote on noin 40 prosenttia koko Suomen bruttokansantuotteesta.

Uudenmaan liiton elinkeinoselvitys tarjoaa tietoa maakunnan elinkeinojen nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Uudenmaan elinkeinoryhmä foorumina

Uudenmaan elinkeinoryhmä on foorumi, jonka avulla edistämme vuoropuhelua ja tiedonkulkua maakunnan eri toimijoiden kesken. Teemme myös konkreettista hankeyhteistyötä, jolla tuetaan ja mahdollistetaan uusimaalaisten yritysten menestymistä ja uusien kasvualojen syntyä.

Uudenmaan liiton kokoamassa elinkeinoryhmässä on edustajia kunnista, kehittämisyhtiöistä, Uudenmaan ELY-keskuksesta, yrittäjäjärjestöistä ja kauppakamareista.

Sivu päivitetty viimeksi: 24.4.2024