Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

SuomiAreenassa etsitään ratkaisuja osaajapulaan 28.6.

Lapsia leikkimässä puistossa, taustalla kaksi valkoista kerrostaloa.

Keskiviikkona 28. kesäkuuta klo 12–12.45 SuomiAreenan MTV-lavalla etsitään vastausta siihen, kuinka ratkaisemme osaajapulan. Miten hyvin hallitusohjelma vastaa yritysten osaajapulaan ja missä Suomen pitää parantaa, jotta työpaikoille saadaan tekijöitä huomenna ja kymmenen vuoden kuluttua?

Ajankohtaisesta aiheesta ovat keskustelemassa Uudenmaan liiton aluekehittämisjohtaja Juha Eskelinen, visionääri ja yrittäjä Peter Vesterbacka, Tokmannin henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskonen, ammatillista koulutusta tarjoavan Omnian johtava rehtori Maija Aaltola sekä Helsingin seudun kauppakamarin johtava asiantuntija Riikka Vataja.

Uudenmaan liiton ja Helsingin seudun kauppakamarin järjestämän keskustelun juontaa toimittaja Shahin Doagu.

– Suomen pitää olla avoin yhteiskunta, jonne ihmiset kokevat olevansa tervetulleita. Kaikkein tärkeintä on saada jokaisen voimavarat käyttöön, oli hän sitten kantasuomalainen tai maahanmuuttaja, aluekehittämisjohtaja Juha Eskelinen toteaa.

– Metropolialueella on erityisiä osaavan työvoiman tarpeita, mutta seudulta löytyy myös ratkaisuja osaajapulaan. Haluamme tuoda osaajat ja yritykset yhteen ja vauhdittaa ratkaisujen toimeenpanoa. Yritysten osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseen tarvitaan sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimia, painottaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

– Metropolialueen menestyksestä sataa hyvää koko Suomelle. Sekä kansainvälisten että kotimaisten osaajien saatavuuden varmistamiseen on löydettävä ratkaisut, jotta pysymme kilpailukykyisinä ja kiinnostavina myös tulevaisuudessa, Pakarinen luonnehtii.