Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Elinkeinot

Kategoriat:

Tulevaisuuden työmarkkinat - Yhteistyö onnistumisen ytimessä 14.11.2023. Helsinki, Pasilan virastokeskus. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. ELY-keskuksen ja Uudenmaan liiton logot. Uutinen

20.9.2023

Tervetuloa keskustelemaan yhteistyöstä TE-palvelujen uudistuksessa 14.11.

Tiistaina 14.11.2023 klo 13–16 Uudenmaan toimijat pääsevät käymään vuoropuhelua yhteistyön paikoista Tulevaisuuden työmarkkinat – Yhteistyö on onnistumisen ytimessä -tilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä toimijoiden kertomia esimerkkejä ekosysteemisestä työskentelystä.

Sitaattina: "Yrityskyselyt antavat arvokasta tietoa kaupunkikehittämiseen". Lisäksi henkilön kasvokuva. Artikkeli

7.8.2023

Helsingin kaupunki keräsi yrityksiltä palautetta ja kehitysideoita

Helsingin kaupunki on selvittänyt vuodesta 2016 lähtien yritysten näkemyksiä Helsingin elinvoimaan ja yritysmyönteisyyteen vaikuttavista tekijöistä. Tänä keväänä tulokset koottiin ensimmäistä kertaa laajaksi selvitykseksi. Erityisasiantuntija Kaisa Saario vastasi kysymyksiimme Helsingin kaupungin yrityskyselystä ja sen toteuttamisesta.

Henkilöitä istuu kokoushuoneessa pöydän ääressä. Taustalla näkyy, että kaksi henkilöä seisoo ja heidän välissään on näyttö, jossa on Powerpoint-esitys. Artikkeli

16.6.2023

Elinkeinopalveluilla iso rooli TE-palvelujen uudistuksen onnistumisessa

Valtion TE-toimistojen tarjoamat työllisyys- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle 1.1.2025 alkaen. Ne kattavat sekä työnhakijoille suunnatut työllisyyspalvelut että yrityksille suunnatut työvoima- ja elinkeinopalvelut. Yritysten kannalta kyse on merkittävästä muutoksesta. Muutoksesta keskusteltiin maanantaina 12. kesäkuuta järjestetyssä tilaisuudessa.

Lähikuvassa Henna Hyytiä ja Katriina Rosavaara. Blogi

5.6.2023

Vapaa sivistystyö on Uudenmaan moniulotteinen voimavara

Vapaa sivistystyö on merkittävä työllistäjä opetuksen ja kulttuurin aloilla Uudellamaalla. Se on myös yksi elinikäisen oppimisen kivijaloista ja on luomassa asukkaiden hyvinvointia. Hallitusneuvotteluissa vapaaseen sivistystyöhön suunniteltujen massiivisten leikkausten vaikutukset olisivat katastrofaaliset, kirjoittavat Katriina Rosavaara ja Henna Hyytiä blogitekstissään.

Lapsia leikkimässä puistossa, taustalla kaksi valkoista kerrostaloa. Uutinen

30.5.2023

SuomiAreenassa etsitään ratkaisuja osaajapulaan 28.6.

Keskiviikkona 28. kesäkuuta klo 12–12.45 SuomiAreenan MTV-lavalla etsitään vastausta siihen, kuinka ratkaisemme osaajapulan. Miten hyvin hallitusohjelma vastaa yritysten osaajapulaan ja missä Suomen pitää parantaa, jotta työpaikoille saadaan tekijöitä huomenna ja kymmenen vuoden kuluttua?

Pelinappuloita, joiden välillä menee nuolia. Artikkeli

25.5.2023

TE-palvelujen uudistuksen palveluhankinnat keskusteluttivat Uudellamaalla

TE-uudistuksen vaikutukset työllisyyspalveluiden tuottamiseen ja järjestämiseen Uudellamaalla olivat tapetilla maanantaina 22. toukokuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Kunnat, koulutuksen järjestäjät ja työllisyyspalveluiden tuottajat keskustelivat aiheesta Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Uudenmaan ELY-keskuksen ja Uudenmaan liiton järjestämässä tilaisuudessa.