Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Elinkeinot

Kategoriat:

Puhekupla, jossa teksti haemme aluekehittämisen johtajaa. Avoimet työpaikat

18.4.2024

Haemme aluekehittämisen johtajaa

Aluekehittämisen vastuualueen johtaja johtaa liiton aluekehittämistyötä, jolla edistetään maakunnan kehitystä, tuodaan lisäarvoa liiton jäsenkunnille ja sidosryhmille näiden tarpeista lähtevällä kumppanuudella sekä vahvistetaan Uudenmaan merkitystä kansainvälisenä toimijana. Johtaja myös edistää maakunnan liiton asemaa uudistuvassa aluehallinnossa ja vaikuttaa Uudenmaan kehitykseen liittyviin valtion päätöksiin. 

Lähikuva Katriina Rosavaarasta, jolla vaalea paita ja ruskeat hiukset. Blogi

12.3.2024

Tulevaisuus kasvaa kulttuurista, siitä ei ole viisasta leikata

Suomi on kerryttänyt vahvan kulttuurisen pääomansa sukupolvien työllä. Tarvitsemme aina elävän ja rikkaan kulttuurikentän, kehittyvät luovat alat ja kriittisen taiteilijakunnan pystyäksemme kuvittelemaan tulevaisuuden, jota kohti haluamme yhdessä kasvaa. Kartutetaan yhteistä kulttuurista pääomaamme, eikä leikata kestävästä kasvusta, kirjoittaa kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara blogissaan.

KasvuOpen-logo ja Uudenmaan kasvupolku -teksti. Hahmo, joka puhuu puhelimeen. Uutinen

19.2.2024

Uudenmaan Kasvupolku tarjoaa yrityksille tukea kasvuun ja kehittymiseen

Kasvu Openin Uudenmaan Kasvupolku on maksuton sparrausohjelma Keski-Uudenmaan ja Lohjan alueen yrityksille, joilla on aitoa kasvu- ja kehitysintoa. Ohjelma synnyttää konkreettisia kehitystoimia ja kontakteja yritysten kasvun ja kehittymisen tueksi. Uudenmaan liitto on mukana Uudenmaan Kasvupolulla.

Uutinen

7.2.2024

Uudenmaan matkailuala hyvässä vedossa vuonna 2023

Uudellamaalla matkailu on merkittävä toimiala, ja ala on voimissaan. Kotimaisten matkailijoiden määrä oli viime vuonna ennätyksellisen suuri Tilastokeskuksen juuri julkaistujen tietojen mukaan. Matkailijoiden yöpymisten määrä on myös hyvällä uralla.

Kasvokuva haastatellusta ja teksti: "Koskaan ei voi tietää, milloin tarpeet ja mahdollisuudet kohtaavat." Artikkeli

1.2.2024

KUUMA-seudulle houkutellaan kansainvälisiä yrityksiä, osaajia ja investoijia

Kymmenen pääkaupunkiseudun kehyskunnan muodostaman KUUMA-seudun tehtävänä on edistää alueen kuntien veto- ja pitovoimaa edunvalvonnalla sekä viestinnällisin keinoin. Seutua markkinoidaan myös kansainvälisesti yrityksille, osaajille ja investoijille Helsinki Ring of Industry -brändin avulla. Tarmo Aarnio toimii KUUMA-seudun yhteistyöjohtajana.

Blogi

17.1.2024

Tervetuloa aluehallinnon uudistus!  

Syksyllä käynnistynyt laaja valtion aluehallinnon uudistus on tällä hetkellä yksi keskeisimpiä asioita julkishallinnon kehittämisessä. Uudistuksessa yhdenmukaistetaan ja sujuvoitetaan valtion lupa- ja valvontakäytäntöjä. Samalla muodostetaan alueelliset elinvoimakeskukset. Maakuntajohtaja Tuija Telén painottaa blogissaan, että Uusimaa tarvitsee oman elinvoimakeskuksen.

Yrityspalkinnon 2024 saajat, viisi miestä ja yksi nainen vierekkäin, kunniakirjat ja kukat kädessä. Uutinen

12.12.2023

Romu Keinänen, Kirkkonummen Huolto ja Parkly pokkasivat Uudenmaan yrityspalkinnot

Uudenmaan liitto kumppaneineen palkitsi Uudenmaan yrityspalkinnon 2024 saajat. Kiertotaloussarjassa voiton vei Romu Keinänen Oy Espoosta, pk-yrityksen sarjassa palkittiin Kirkkonummen Huolto Oy Kirkkonummelta ja startup-sarjan voitti Parkly Oy Helsingistä. Valinnat julkistettiin tiistaina 12. joulukuuta maakuntavaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Kolme kukkaruukkua, joista kasvaa kasveja, joissa euron kolikkoja kukkina. Artikkeli

24.10.2023

Uusimaa johtaa Suomen osallistumista Horisontti Eurooppa -ohjelmaan

Uusimaa on saanut yli 400 miljoonaa euroa rahoitusta Euroopan unionin tutkimus- ja innovointiohjelma Horisontti Euroopasta vuosina 2021–2023. Uusimaalaiset toimijat ovat saaneet enemmän ohjelman rahoitusta kuin muut Suomen alueista yhteensä.

Tulevaisuuden työmarkkinat - Yhteistyö onnistumisen ytimessä 14.11.2023. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

24.10.2023

Tervetuloa keskustelemaan yhteistyöstä TE-palvelujen uudistuksessa 14.11.

Tiistaina 14.11.2023 klo 13–16 Uudenmaan toimijat pääsevät käymään vuoropuhelua yhteistyön paikoista Tulevaisuuden työmarkkinat – Yhteistyö on onnistumisen ytimessä -tilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä toimijoiden kertomia esimerkkejä ekosysteemisestä työskentelystä.