Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Päätöksenteko

Kategoriat:

Uutinen

21.11.2022

Maakuntahallitus 21.11.: Hiilineutraali Uusimaa -tiekartan päivitys

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 21. marraskuuta. Hallitus merkitsi tiedoksi Hiilineutraali Uusimaa 2030 -tiekartan lähtötietojen ja toimintalinjausten ajantasaistamisen. Päivitetty tiekartta annetaan tiedoksi joulukuussa kokoontuvalle maakuntavaltuustolle.

Artikkeli

4.11.2022

Atte Kaleva: Väestön ikääntyminen monen Euroopan kunnan ja alueen huolena

Maakuntavaltuuston jäsen Atte Kaleva edusti Uuttamaata Euroopan neuvoston paikallis- ja aluehallinnon kongressissa. Kongressi ei tarjonnut ilmiselviä ratkaisuja Uudenmaan haasteisiin, sillä Euroopan kunnat ja alueet ovat keskenään hyvin erilaisia. Kalevan mukaan Uudenmaan menestykselle tärkeitä seikkoja ovat työperäisen maahanmuuton helpottaminen, yrittämisen edellytysten parantaminen ja huippuosaamiseen sekä kiertotalouteen panostaminen.

I love Uusimaa -pinssi Uudenmaan kartan päällä. Uutinen

24.10.2022

Uudenmaan hallitus­ohjelma­tavoitteille sinetti

Maakuntahallitus hyväksyi 24. lokakuuta Uudenmaan liiton hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle. Ne ohjaavat liiton vaikuttamistyötä. Tavoitteet pohjautuvat Uusimaa-ohjelmaan sekä kuntatalouden ja hyvinvointialueiden uusimaalaisiin erityispiirteisiin.

Uutinen

24.10.2022

Maakuntahallitus 24.10.: Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 24. lokakuuta. Maakuntahallitus hyväksyi pienin tarkennuksin Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle. Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahaa päätettiin myöntää kolmelle mittavalle kehittämishankkeelle. Lisäksi maakuntahallitus päätti perustaa Uudenmaan kiertotalouslaakso -hankkeen.

Sinisellä pohjalla käsi, joka pitelee idealamppua sekä teksti Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027. EU-lippulogo ja teksti Euroopan unionin osarahoittama. Uutinen

17.10.2022

Uudellamaalla esitetään rahoitettavaksi neljäätoista EAKR-hanketta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Etelä-Suomen hankehakuun saatiin Uudeltamaalta 22 hankehakemusta. Uudenmaan maakunnan yhteistyöryhmä ja sen sihteeristö esittävät rahoitettavaksi neljäätoista hanketta, joista kahdeksan koskee pelkästään Uuttamaata ja kuudessa on mukana myös muita maakuntia.

Uutinen

26.9.2022

Maakuntahallitus 26.9.: Evästystä Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteisiin

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 26. syyskuuta. Maakuntahallitus kävi perusteellisen lähetekeskustelun luonnoksesta Uudenmaan liiton hallitusohjelmatavoitteiksi 2023 ja evästi jatkotyötä. Tavoitteet tuodaan hyväksyttäväksi maakuntahallituksen lokakuun kokoukseen. Tiedoksi merkittiin aiesopimus yhteistyöstä Uudenmaan liiton ja Viron Harjun alueen kesken.