Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Maakuntahallitus 24.10.: Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 24. lokakuuta. Maakuntahallitus hyväksyi pienin tarkennuksin Uudenmaan hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle.

Hallitusohjelmatavoitteet liittyvät hiilineutraaliuden saavuttamiseen, TKI-panostusten kasvattamiseen, työllisyysasteen nostamiseen sekä kuntataloutta ja hyvinvointialueita koskeviin kysymyksiin. Lähestymistapa on rakentava: mitä Uusimaa haluaa yhdessä Suomen hallituksen kanssa tehdä, jotta koko Suomi menestyy myös tulevaisuudessa.

Kestävän kasvun ja elinvoiman määrärahaa päätettiin myöntää kolmelle mittavalle kehittämishankkeelle. Lisäksi maakuntahallitus päätti perustaa Uudenmaan kiertotalouslaakso -hankkeen. Hanke toimii yhteistyön alustana. Tavoitteena on rakentaa laaja ja vaikuttava kiertotalouden ekosysteemi, tukea vihreää siirtymää ja systeemistä muutosta sekä luoda uutta liiketoimintaa.

Kokousasiat ja linkit esityslistan esityksiin

Uudenmaan liiton hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin(Siirryt toiseen palveluun)

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoituspäätös: Kansainvälistä osaamista työelämään KAVOT; Helsingfors stad(Siirryt toiseen palveluun)

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoituspäätös: VISU Village for sustainable clothing – ekosysteemisiltoja kouluttajien, nuorten ja yritysten välille; Laurea ammattikorkeakoulu(Siirryt toiseen palveluun)

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoituspäätös: Uudenmaan kiertotalouslaakso; Uudenmaan liitto(Siirryt toiseen palveluun)

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoituspäätös: AKKE-rahoituksen hankekehityksen tuki ja rahoituksen hallinnointi; Uudenmaan liitto(Siirryt toiseen palveluun)

Uudenmaan kiertotalouslaakso -projektin perustaminen(Siirryt toiseen palveluun)

AKKE-rahoituksen hankekehityksen tuki ja rahoituksen hallinnointi -projektin perustaminen(Siirryt toiseen palveluun)

Johtajien antamat lausunnot(Siirryt toiseen palveluun)

Vuoden 2023 talousarvion ja toimintasuunnitelman lähtökohdat(Siirryt toiseen palveluun)

Eron myöntäminen maakuntahallituksen jäsenyydestä (Matias Pajula) ja uuden jäsenen valinta(Siirryt toiseen palveluun)

Valmistuneet julkaisut(Siirryt toiseen palveluun)

Kokousaikataulu tiedoksi(Siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Markku Markkula, markku.markkula@aalto.fi, puh. 050 464 2455

Pöytäkirjanpitäjä:

Liisa Setälä

Hallintopäällikkö

+358 40 1681 989

Johdon ja päätöksenteon tuki, hankinta-asiat ja sopimukset, tiedonhallinta, tietosuojavastaava. Va. hallintojohtaja Inka Tikkasen varahenkilö.