Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Tilastoja Uudenmaan matkailusta

Kuukausittain päivittyvät majoitus- ja matkailutilastot kuvaavat matkailun tilannetta Uudellamaalla, kuten yöpymisten ja majoitusliikkeiden määriä, majoituskapasiteettia sekä yöpymisten hintoja. Majoitustilasto kuvaa myös alueen rekisteröityjä majoitusliikkeitä ja rekisteröimättömiä majoituspalveluja (AirBnb ja Vrbo). Lisäksi tietoa on lento- ja laivaliikenteen matkustajamääristä.

Matkailijoiden majoitus- ja liikennetilastot päivittyvät TAK Researchin Visitory.io-palveluun, joka kerää tietoja useasta lähteestä.

Uudenmaan majoitus- ja matkailutilastot


Raporttia ladataan…

Matkailutulo ja -työllisyys Uudellamaalla

Uudenmaan liitto ja 13 kuntaa ovat teettäneet selvityksen matkailun aluetaloudellisista vaikutuksia maakunnassa ja Uudenmaan kunnissa. Tietoa on saatavilla esimerkiksi välittömästä matkailutulosta, palkka- ja verotuloista sekä matkailun parissa tehdyistä henkilötyövuosista. Selvityksen on tehnyt Tutkimus- ja analysointikeskus TAK Oy.

Yhteistutkimukseen osallistuivat Uudenmaan liiton lisäksi seuraavat kunnat: Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Mäntsälä, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo ja Tuusula. Raporteista löydät tarkemmat kuvaukset selvityksessä käytetyistä aineistoista ja tutkimusmenetelmistä.

Sivu päivitetty viimeksi: 24.4.2023