Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Ukrainan sodan talousvaikutukset Uudellamaalla aiheena Tulevaisuustutka-webinaarissa 25.5.

Oranssi tausta, jonka keskellä ympyrä. Ympyrän päällä valkoinen vino palkki, jossa lukee Tulevaisuustutka.

Tulevaisuustutka-webinaarisarjassa ennakoidaan globaaleja muutosvoimia ja niiden vaikutuksia Uudellemaalle. Keskiviikkona 25.5. klo 8.15–9.15 Tulevaisuustutkan teemana on Ukrainan sodan talousvaikutukset Uuteenmaahan.

Ukrainan sota on luonut synkän varjon talouteen. Sodan talousvaikutukset ovat Suomelle moninaisia ja näkyvät vääjäämättä maan talouden veturina olevalla Uudellamaalla. Sota asettaa haasteita ja lisäkustannuksia myös maakunnan kuntien taloudelle.

Valtiovarainministeriön kansantalousosaston osastopäällikkö, ylijohtaja Mikko Spolander tarkastelee puheenvuorossaan sodan vaikutuksia Suomen talouteen. Kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen Kuntaliitosta käsittelee Ukrainan sodan vaikutuksia erityisesti kuntatalouden näkökulmasta ja sitä, miten näihin vaikutuksiin tulisi varautua.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi kehittämispäällikkö Outi Ervasti Uudenmaan liitosta. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tervetuloa mukaan!

Tulevaisuustutka-webinaarit ovat avoimia kaikille maakunnan tulevaisuudesta kiinnostuneille. Tämä on kevään viimeinen Tulevaisuustutka. Webinaarisarja jatkuu taas syksyllä.

Lisätietoja:

Johannes Herala

Erityisasiantuntija

+358 44 365 1988

Uudenmaan alueellinen kehitys, kunta- ja aluetalous, toimintaympäristön analyysit, erillisselvitykset