Uudenmaan maakuntakaavojen karttapalvelu uudistui

Uudenmaan liiton ylläpitämä karttapalvelu tuo jatkossakin alueen maakuntakaavat kaikkien selailtaviksi verkkoon. Uudistuksessa palvelu sai lisää hyödyllisiä ominaisuuksia ja uuden ilmeen sekä uuden osoitteen.
Karttapalvelussa voi tällä hetkellä tutustua muun muassa hyväksyttyyn Uusimaa-kaavan kokonaisuuteen sekä yhdistelmään Uudellamaalla voimassa olevista maakuntakaavoista.
Kaksikielisessä palvelussa karttoja ja kaavamerkintöjä voi tutkia eri mittakaavoissa, tulostaa ja tallentaa. Oman karttanäkymän voi myös jakaa linkkinä muille.
Uutta karttapalvelussa ovat muun muassa erilaiset pohjakartat, joita voi itse vaihdella. Myös käytettävyyteen on panostettu, sillä uusi karttapalvelu toimii myös puhelimella ja tabletilla. Lisäksi käyttäjä voi tehdä omia osoitehakuja ja ladata palveluun omia paikkatietoaineistoja.
– Toivomme, että uudistettu karttapalvelu palvelee jatkossakin hyvin kuntien kaavoittajia ja muita maakuntakaavoituksesta kiinnostuneita, sanoo Uudenmaan liiton paikkatietoasiantuntija Henri Jutila.
Tutustu Uudenmaan liiton uudistettuun karttapalveluun(Avautuu uuteen ikkunaan, Siirryt toiseen palveluun). Maakuntakaavoja voi karttapalvelun lisäksi tutkia mobiilisovelluksella ja nettisivuilta ladattavina pdf:inä.
Karttapalveluita kehitetään jatkuvasti ja otamme niistä mielellämme vastaan palautetta ja kommentteja osoitteeseen: karttapalvelu@uudenmaanliitto.fi
Lisätietoja:

Henri Jutila
Ympäristöpäällikkö
henri.jutila@uudenmaanliitto.fi
Paikkatietoaineistot, -menetelmät ja -analyysit

Walter Lindberg
Suunnittelija
walter.lindberg@uudenmaanliitto.fi
Kartat, paikkatietopalvelut ja -aineistot
Palvelee myös ruotsiksi
Tutustu myös näihin

28.3.2025
Haemme ympäristöpäällikköä
Haluatko johtaa Uudenmaan kestävää kehitystä ja ympäristösuunnittelua? Etsimme joukkoomme kokenutta ja tavoitteellista ympäristöpäällikköä vakituiseen tehtävään.

10.3.2025
Maakuntakaavan rooli pitäisi pystyä viestimään yksinkertaisesti kuitenkaan yksinkertaistamatta sitä liikaa
Vaikka maakuntakaavoituksen vuorovaikutus on ensisijaisesti suunnattu kunnille, viranomaisille ja asiantuntijoille, kaavaprosessin sujuvuuden kannalta olisi tärkeää panostaa myös asukkaisiin, kirjoittaa asukasvuorovaikutusta diplomityössään tutkinut Jaana Virtanen.