Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Uutinen

Uusimaa-viikko esitteli ympäristöviisasta maakuntaa

Yhdeksän kuvaa Uusimaa-viikon tapahtumista. Kuvissa on ihmisiä sisällä ja ulkona, tehtaassa, istumassa yleisössä ja nuotion äärellä...

Uusimaa-viikkoa päästiin viettämään kahden vuoden tauon jälkeen kasvokkain järjestettävissä tapahtumissa. Viikon kymmenet tapahtumat kutsuivat tutustumaan ympäristöviisaaseen maakuntaamme 9.–13. toukokuuta. Kiitos järjestäjille ja osallistujille – te teitte viikon!

Korona-aika on tuonut hyvänä käytäntönä sen, että osaan tapahtumista pystyi osallistumaan myös etänä. Tapahtumien tunnelmiin pääset kuvat.fi-palvelussa(Siirryt toiseen palveluun).

– Viikko oli huippu! Viikon aikana on punottu kumppanuuksia sekä koettu elämyksiä ja tunteiden kirjoa, hehkutti erityisasiantuntija Tarja Haili.

Fokus Uusimaa -keskustelusarjassa syvennyttiin uusimaalaiseen identiteettiin ja voimavaroihin sekä ympäristöviisaan Uudenmaan teemoihin. Luontopalvelujohtaja Henrik Jansson sai vieraakseen eri alojen asiantuntijoita ja tuttuja uusimaalaisia. Fokus Uusimaa -keskustelut löytyvät Uudenmaan liiton Youtube-kanavalta(Siirryt toiseen palveluun).

Uudenmaan liitto oli koonnut tapahtumakimaran yhdessä kuntien, oppilaitosten ja monien muiden alueen toimijoiden kanssa. Viikon päätapahtumista vastasivat Eurooppalainen Suomi ry, Taikusydän – Uudenmaan alueverkosto, Lapinlahden Lähde, Sappi Kirkniemen paperitehdas ja Uusimaa – Euroopan yrittäjyysaluevuosi.

Uusimaa-viikko on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Uudenmaan liiton koordinoimana. Uusimaalaisten omaa tapahtumaviikkoa vietetään toukokuun alussa.

Ensi vuonna viikon teemana on ”Luova Uusimaa”. Olethan mukana myös silloin! Luova Uusimaa on teemana myös Uusimaa-palkinnossa, jonka saajia voi ehdottaa 15.8. saakka.

Avainsanat:

IlmastoTapahtumat
Kaikki uutiset