Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Ilmasto

Kategoriat:

Neljä miljöötyyppejä, joiden kyky sitoa hiiltä on erilainen. Uutinen

14.6.2024

Tutkija Sampo Pihlainen arvioi maakuntakaavan vaikutuksia hiilensidontaan

Miten minimoidaan maankäytön negatiivisia vaikutuksia ilmastolle? Entä millaisia uusia työkaluja kaavoituksesta löytyy hiilensidonnan tueksi? Tuore raportti esittelee voimassa olevan Uusimaa-kaavan vaikutuksia hiilensidontaan ja antaa samalla eväitä uuteen vihreän siirtymän teemoja käsittelevään vaihemaakuntakaavaan.

Maakuntakaavakartan päällä post-it-lappuja, joissa tekstejä kuten vihreä siirtymä, kiertotalous, vesihuolto, energia, metsä, elinkeinot, liikkuminen, vety. Uutinen

13.6.2024

Uusi maakuntakaava keskittyy vihreän siirtymän teemoihin

Uudenmaan liitto käynnisti toukokuussa vihreän siirtymän vaihemaakuntakaavan laadinnan. Uusi kaava täydentää lainvoimaista Uusimaa-kaavaa muun muassa energian, teknisen huollon, elinkeinojen, logistiikan sekä ympäristön ja ilmaston teemoilla.

URF - Uuden ajan rakentamisen festivaali 26.7.-7.8. Kerava, Kivisilta. Uutinen

7.6.2024

Olemme mukana Uuden ajan rakentamisen festivaalilla Keravalla 26.7.–7.8.

URF on uudenlainen kaupunkitapahtuma, joka esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon ympäristössä. Tule teltallemme tutustumaan uusimaalaiseen kiertotaloustoimintaan koko tapahtuman ajan. Tapaat meidät myös muotoilutyöpajassa ja ammattilaisaamussa elokuun alussa.

Taloja ja puistomaista ympäristöä. Logoja, jossa tekstit Canemure, hiilineutraalisuomi.fi, Life-IP Canemure. EU-lippulogo. Uutinen

21.5.2024

Tervetuloa Missä mennään Uudenmaan ilmastotyössä? -verkkotilaisuuteen 17.6.

Kevään 2024 aikana Uudenmaan ilmastotoimien tilannekuvaan on koottu maakunnassa jo tehtävä ja lähivuosien ilmastotyö sekä arvioitu niiden vaikuttavuutta suhteessa asetettuun hiilineutraaliustavoitteeseen. Tervetuloa kuulemaan selvityksen tuloksia Missä mennään Uudenmaan ilmastotyössä? -verkkotilaisuuteen maanantaina 17.6. klo 12.30–14.30.

Blogi

22.3.2024

Miten matka kohti hiilineutraaliutta sujuu – On välitilinpäätöksen aika 

Uudellamaalla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali maakunta vuonna 2030. Parhaillaan tehdään ilmastotyön "välitilinpäätöstä" eli selvitetään, mitä on jo tehty ja mitä on vielä tehtävä tavoitteen saavuttamiseksi. Ilmastotyön tilannekuvassa vedetään yhteen jo käytössä olevat ja suunnitellut ilmastotoimet sekä tunnistetaan uusia haasteita ja mahdollisesti tarvittavia lisätoimia, kertoo johtava ilmastoasiantuntija Pia Tynys.

Brysseliläisiä nähtävyyksiä, kuten Manneken Pis ja Grand-Placen torni, herätyskello ja ihmisiä istumassa tuoleilla, puhumassa ja pohtimassa. WCEF-tapahtuman logo, jossa lukee World circular economy forum 2024. Uutinen

21.3.2024

Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa. Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Myös Uudenmaan kiertotalouslaakso on mukana kiertotalouden superviikolla.

Teksti: "Kuukauden ilmastokasvo" ja kasvokuva haastatellusta henkilöstä. Artikkeli

27.2.2024

Hiilitalli on monipuolinen kohtaamispaikka kestävän tulevaisuuden tekijöille

Jenni Kurki-Suonio työskentelee kestävämmän tulevaisuuden rakentajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän toimii projektipäällikkönä Carbon Busters -hankkeessa, jonka myötä on perustettu kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen hillinnän oppimis- ja projektiympäristö Hiilitalli. Kurki-Suonio kertoo työstään Ilmastokasvo-juttusarjassa.

Uutinen

7.12.2023

Luovista aloista voimaa kestävyysmurroksen vauhdittamiseen – Toimenpideohjelma esittelee konkreettiset toimet

Monimuotoiset luovat alat kestävyyttä rakentamassa – Luovien alojen ekologisen kestävyysmurroksen toimenpideohjelma viitoittaa luovien alojen siirtymää ekologisesti kestävään tulevaisuuteen. Toimenpideohjelma kokoaa ensimmäisenä luovien alojen kestävyystyön yksiin kansiin. Työtä on rahoittanut ympäristöministeriö, Sitra ja opetus- ja kulttuuriministeriö.