Uusimaalaiset innovaatiot mullistavat ruokajärjestelmän – Tervetuloa afterworkeille 5.11.
Mitä voidaan kutsua ruoka-alan innovaatioksi? Millaisia ruokajärjestelmän innovaatioita ja menestystarinoita Uudeltamaalta löytyy? Kuinka vauhditamme uusien ruokainnovaatioiden syntyä ja viemme Uudenmaan osaamista maailmalle? Uudenmaan liitto järjestää Uudenmaan ruokaekosysteemin toimijoille suunnatun ruokainnovaatioiden afterwork-tilaisuuden keskiviikkona 5. marraskuuta klo 15.30–18.00.
Afterworkit järjestetään Bistro Brykissä(Siirryt toiseen palveluun) osoitteessa Hämeentie 135 A, Helsinki. Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa ja juomaa. Afterwork-tilaisuuden tarkoituksena on tuoda yhteen Uudenmaan ruokaekosysteemin asiantuntijat, innovaattorit ja muut toimijat keskustelemaan ja tutustumaan toisiinsa sekä kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja.
Tervetuloa inspiroitumaan ruokainnovaatioiden mahdollisuuksista ja tapaamaan muita toimijoita!
Tilaisuuden ilmoittautuminen on päättynyt.
Tilaisuuden ohjelma
Tervetuloa keskustelemaan ruokainnovaatioiden potentiaalista Uudellamaalla!
- Venla Virkamäki, Ida Honkanen ja Hanna Mattila, Uudenmaan liitto
Ruoan innovaatioekosysteemi: ruokainnovaatioiden mahdollistajat Uudellamaalla
- Emilia Nordlund, tutkimuspäällikkö, VTT
- Laura Forsman, johtaja, Viikki Food Design Factory
- Kaj Lindedahl, lehtori, projektipäällikkö, Metropolia
- Panu Vuorimaa, erityisasiantuntija, Vantaan kaupunki
Innovatiiviset yritykset: millaisia menestystarinoita Uudeltamaalta löytyy?
- Jari Karlsson, toimitusjohtaja, Happy Plant Protein
- Maija Itkonen, toimitusjohtaja, Onego Bio
- Miia Viinamäki, tutkimuspäällikkö, Fazer
Lisätietoja:
Ida Honkanen
Erityisasiantuntija
ida.honkanen@uudenmaanliitto.fi
Uudenmaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kehittäminen, TKI-viestintä ja edunvalvonta, kansallinen ja kansainvälinen TKI-yhteistyö, älykkään erikoistumisen strategia
Palvelee myös ruotsiksi
Tutustu myös näihin
Blogi
19.11.2025
Rauhaa ja bisnestä rakentamassa: Station Narva ja Tallinn Music Week
Syyskuun lopussa 2025 järjestettiin historian toinen Uudenmaan kulttuurifoorumi, jonka kansainvälisessä osiossa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö haastatteli Tallinn Music Week - ja Station Narva -festivaalien perustajaa ja johtajaa Helen Sildnaa.
Uutinen
17.11.2025
Uudenmaan liitto toimii ruoan innovaatioekosysteemin vauhdittajana
Uudenmaan kehittämistä ohjaavassa maakuntaohjelmassa ja Hiilineutraali Uusimaa 2030 -tiekartassa on tunnistettu tarve uudistaa maakunnan ruokajärjestelmää aiempaa kestävämmäksi. Uusimaa tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä ja ilmastotavoitteen saavuttamisen kannalta maakunnan ruokajärjestelmän kehittäminen kestävämmäksi ja vähähiilisemmäksi on keskeisessä roolissa.