Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Päätöksenteko

Kategoriat:

Uutinen

19.12.2022

Maakuntahallituksen päätökset 19.12.: Vaikuttaminen EU:n ennallistamisasetukseen

Maakuntahallitus kävi keskustelun EU:n ennallistamisasetuksen artiklaan 6 vaikuttamisesta ja merkitsi tilannekatsauksen tiedoksi. Tavoite luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen pysäyttämisestä on tärkeä. Uudenmaan liitto ja Uudenmaan kunnat esittävät artiklaan 6 muutamia korjauksia kasvavien kaupunkien kestävän kehittämisen turvaamiseksi.

Uutinen

21.11.2022

Maakuntahallitus 21.11.: Hiilineutraali Uusimaa -tiekartan päivitys

Uudenmaan maakuntahallitus kokoontui maanantaina 21. marraskuuta. Hallitus merkitsi tiedoksi Hiilineutraali Uusimaa 2030 -tiekartan lähtötietojen ja toimintalinjausten ajantasaistamisen. Päivitetty tiekartta annetaan tiedoksi joulukuussa kokoontuvalle maakuntavaltuustolle.

Artikkeli

4.11.2022

Atte Kaleva: Väestön ikääntyminen monen Euroopan kunnan ja alueen huolena

Maakuntavaltuuston jäsen Atte Kaleva edusti Uuttamaata Euroopan neuvoston paikallis- ja aluehallinnon kongressissa. Kongressi ei tarjonnut ilmiselviä ratkaisuja Uudenmaan haasteisiin, sillä Euroopan kunnat ja alueet ovat keskenään hyvin erilaisia. Kalevan mukaan Uudenmaan menestykselle tärkeitä seikkoja ovat työperäisen maahanmuuton helpottaminen, yrittämisen edellytysten parantaminen ja huippuosaamiseen sekä kiertotalouteen panostaminen.

I love Uusimaa -pinssi Uudenmaan kartan päällä. Uutinen

24.10.2022

Uudenmaan hallitus­ohjelma­tavoitteille sinetti

Maakuntahallitus hyväksyi 24. lokakuuta Uudenmaan liiton hallitusohjelmatavoitteet kevään 2023 eduskuntavaaleihin ja tulevalle eduskuntavaalikaudelle. Ne ohjaavat liiton vaikuttamistyötä. Tavoitteet pohjautuvat Uusimaa-ohjelmaan sekä kuntatalouden ja hyvinvointialueiden uusimaalaisiin erityispiirteisiin.