

Uudenmaan liitto myöntää ja maksaa kansallisen vastinrahoituksen Interreg Central Baltic-, Interreg Baltic Sea Region- ja Urbact-ohjelmien hankkeiden suomalaisille partnereille ohjelmakaudella 2021–2027. Interreg-ohjelmista tuetaan Euroopan alueellista yhteistyötä.
Toinen kansallista vastinrahoitusta myöntävä viranomainen on Lapin liitto(Siirryt toiseen palveluun), joka vastaa neljän muun Interreg-ohjelman rahoituksesta.
Kansallisen vastinrahoituksen hakeminen
Interreg-ohjelmien hankkeeseen voi hakea kansallista vastinrahoitusosuutta, kun myönteinen EU-rahoituspäätös on saatu. Haku on jatkuva ohjelmakaudella 2021–2027.
Tukihakemus täytetään ja jätetään viranomaiskäsittelyyn Uudenmaan liiton sähköisessä asiointipalvelussa. Myös maksatushakemus jätetään asiointipalvelussa.
Kansallista vastinrahoitusta on haettava neljän kuukauden kuluessa siitä, kun Interreg-ohjelman hallintoviranomainen on päättänyt EU-rahoitusosuuden myöntämisestä hankkeelle. Käytännössä rahoituksen myöntämisen todentaa allekirjoitettu tukisopimus (subsidy contract) tai rahoituspäätös.
Vastinrahoitusta myönnetään 4 900–200 000 euroa hanketta kohden ja enintään 70 prosenttia hankkeen suomalaisten tuensaajien muusta kuin Euroopan unionin rahoitusosuudesta. Määrä voi olla myös pienempi esimerkiksi valtiontukisäännöistä johtuen.
Hakemuksen liitetään sähköisessä palvelussa
- hyväksytty hankesuunnitelma
- kopio allekirjoitetusta tukisopimuksesta (Subsidy Contract) tai hallintoviranomaisen rahoituspäätöksestä
- selvitys allekirjoittajan nimenkirjoitusoikeudesta
- tarvittaessa sopimus Interreg-ohjelman kansallisesta vastinrahoituksesta usean tuensaajan kesken.
Valvontatehtävä suomalaisten hankepartnerien osalta
Toimimme valvojana Interreg Central Baltic-, Interreg Baltic Sea Region-, Urbact– ja Interact-ohjelmissa. Teemme hankkeen hallinnollisen tarkastuksen ja paikan päällä tehtävät varmennukset sekä laadimme ohjelman edellyttämän valvontaraportin hankkeen suomalaisen partnerin osalta.
Varmennus on osa kulujen tukikelpoisuustarkastelua, ja vain varmennetut kulut voidaan raportoida ohjelmasihteeristölle. Ennen kuin hankkeen toteumaraportti voidaan jättää sihteeristölle, se tulee olla tarkastettu jokaisen partnerin menojen osalta.
Teemme hallinnollisen tarkastuksen kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun tuensaaja on toimittanut asiakirjat. Jos Interreg-ohjelmassa tai Interreg-ulkorajaohjelmassa on määritelty tarkastukselle lyhyempi määräaika, noudatamme sitä.
Valvontatehtävä on viranomaistyötä, johon ei tarvitse varata rahoitusta hankkeen kustannusarviossa.
Lisätietoja vastinrahoituksesta:
Rahoitusryhmämme yhteinen sähköposti on interreg@uudenmaanliitto.fi.

Antti Taronen
Erityisasiantuntija
antti.taronen@uudenmaanliitto.fi
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden rahoitus, Interreg-ohjelmien kansallinen vastinrahoitus
Palvelee myös ruotsiksi

Pirjo Jokinen
Erityisasiantuntija
pirjo.jokinen@uudenmaanliitto.fi
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden rahoitus, Interreg-ohjelmien kansallinen vastinrahoitus

Riitta Güner
Maksatusasiantuntija
riitta.guner@uudenmaanliitto.fi
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden maksatus ja varmennus, Interreg-ohjelmien kansallisen vastinrahoituksen maksatus
Lisätietoja valvonnasta:

Nina Räihälä
Maksatusasiantuntija
nina.raihala@uudenmaanliitto.fi
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden maksatus ja varmennus, Interreg-ohjelmien valvonta ja kansallisen vastinrahoituksen maksatus

Tuomas Aejmelaeus
Maksatusasiantuntija
tuomas.aejmelaeus@uudenmaanliitto.fi
EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman hankkeiden maksatus ja varmennus, Interreg-ohjelmien valvonta

Tiina Huotari
Ohjelmajohtaja
tiina.huotari@uudenmaanliitto.fi
Alue- ja rakennepolitiikan EU-rahoitus, Interreg-ohjelmien valvonta ja kansallinen vastinrahoitus
Ajankohtaista

5.12.2023
Itämeren alueen Interreg-ohjelman rahoitushaku avautuu 17.1.
EU:n Itämeren alueen Interreg-ohjelma (Interreg Baltic Sea Region, BSR) avaa rahoitushaun 17. tammikuuta 2024. Käynnistyvän haun teemat ovat Innovatiiviset yhteisöt ja Ilmastoneutraalit yhteisöt. Itämeriohjelman EU-rahoitus on tarkoitettu julkisten ja yksityisten organisaatioiden hankkeille, joissa ratkotaan yhteistyössä Itämeren alueen haasteita.

17.11.2023
Kohti hiilineutraalia Suomea, Etelä-Suomen aluetilaisuus 4.12.
Miten vihreän siirtymän tavoitteet muutetaan vaikuttaviksi hankkeiksi? Valtakunnallinen vihreän siirtymän teemakokonaisuuden koordinaatiohanke kutsuu hanketoteuttajia verkostoitumaan ja ideoimaan Kohti hiilineutraalia Suomea -aluetilaisuuteen maanantaina 4. joulukuuta kello 13–17.
Sivu päivitetty viimeksi: 1.8.2023