Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku
Sinisiä ilmapalloja, joissa EU:n keltaiset tähdet ympyrän muodossa.

Rahoitus EU-hankkeiden valmisteluun

Rahoitamme uusimaalaisten toimijoiden EU-hankkeiden valmistelua. Tavoitteenamme on nostaa Uudellemaalle saatavaa Euroopan unionin rahoituksen määrää ja edistää maakunnalle tärkeitä hankkeita. Tukea on varattu vuosille 2023 ja 2024 yhteensä 500 000 euroa.

Rahoituksen haku on jatkuva. Hakemus laitetaan vireille sähköisessä asiointipalvelussamme. Tukea voi saada enintään 20 000 euroa valmisteluhanketta kohti ja se voi kattaa maksimissaan 80 prosenttia kokonaiskustannuksista. Päätöksiä tehdään joustavasti hakutilanteen mukaan.

Tavoitteena miljoonahankkeet

Valmistelutuki koskee Horisontti Eurooppa -ohjelmaan ja muihin EU:n erillisohjelmiin tähtääviä hankkeita. Valmisteltavien hankkeiden tulee olla merkittäviä, kokoluokaltaan miljoonien eurojen EU-rahoitteisia TKI-hankkeita. 

Tuemme erityisesti kuntien sekä niiden kehittämisyhtiöiden hankevalmistelua. Rahoitusta voivat hakea myös korkeakoulut, tutkimuslaitokset ja kolmannen sektorin toimijat. 

Rahoitus on tarkoitettu ensisijaisesti Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategian teemojen mukaisten hankkeiden valmisteluun. Strategian teemat ovat Ilmastoneutraalius, Ihmisten kaupunki sekä Uudistuva teollisuus ja innovatiiviset palvelut.

Lisätietoja EU-hankkeiden valmistelutuesta:

Heikki Kallasvaara

EU-erityisasiantuntija

+358 40161 6794

EU-hankevalmistelu, Horizon Europe-ohjelma ja EU:n erillisohjelmat, Älykäs erikoistuminen – Uudistuva teollisuus- ja innovatiiviset palvelut

Palvelee myös ruotsiksi

Eero Venäläinen

Johtaja, EU- ja kansainväliset asiat

+358 40 525 1944

Helsinki EU Officen johtaja, EU- ja kansainvälisten asioiden johtaminen

Tekninen tuki:

Paula Latvanen

Hankesuunnittelija

+358 44 333 0668

Uusimaa-ohjelman, hankehallinnon ja henkilöstöhallinnon tuki- ja asiantuntijatehtävät

Joanna Kallio

Hankeasiantuntija

+358 40 756 8319

Kansallisen rahoituksen hankkeiden tarkastus, maksatus ja tekninen rahoitusneuvonta

Sivu päivitetty viimeksi: 1.3.2023