Kokemuksia ja keskustelua kestävistä hankinnoista Ilmastoverstaassa 20.9.

Ilmastoverstas-tapahtumasarjassa keskustelemme käytännön työssä testatuista keinoista edistää ilmastotyötä eri sektoreilla ja yhteiskehittämme ilmastotoimia. Keskustelua pohjustetaan esimerkeillä kuntien onnistuneista ilmastohankkeista ympäri Suomen, Uuttamaata painottaen.
Ilmastoverstaat jatkuvat Teamsissa tiistaina 20.9. klo 9–11, jolloin aiheena on kestävät hankinnat. Keskustelua pohjustavat Miia Herzon ja Eveliina Varis. Herzon työskentelee Helsingin kaupungilla Canemure-hankkeessa tehtyjen hankintakokeilujen parissa. Varis toimii vastuullisuuskonsulttina Vantaan kaupungin hankinnoissa.
Verstaassa mietitään myös tapoja hyödyntää esiteltyjä esimerkkejä oman kunnan toiminnassa. Keinojen eteenpäin viemisessä tukena ovat Uudenmaan liiton asiantuntijat. Ilmastoverstaat on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat konkreettisia esimerkkejä ja tukea ilmastonäkökulman edistämiseen omassa työssään.
Kutsua saa mielellään jakaa. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua.
Ilmastoverstaat järjestetään Canemure- ja SILTA-hankkeiden tuella. Silta-hanke toteutetaan ympäristöministeriön tuella.
Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja:

Simo Haanpää
Ilmastoasiantuntija
simo.haanpaa@uudenmaanliitto.fi
Ilmastonmuutoksen sopeutuminen, Regions4Climate-hanke

Pia Tynys
Kestävyyspäällikkö
Uudenmaan ilmastotyö, vihreä siirtymä, Hiilineutraali Uusimaa -tiekartta

Tutustu myös näihin

2.4.2025
Miten luodaan tiloille uutta elinvoimaa? – Luvassa kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa 10.4.
Hyötykasviyhdistys osti Annalan huvilan Helsingin kaupungilta vuonna 2017. Nykyisin vapaaehtoiset pitävät huvilassa tapahtumakahvilaa ja kiinteistöyhtiö vuokraa tiloja yksityisiin ja yhteisötapahtumiin. We make transition -hanke esittelee huhtikuussa kaksi mielenkiintoista esimerkkiä, joissa kansalaisyhteiskunnan toimijat ovat kehittäneet rakennuksille uutta elämää.

31.3.2025
Panostamme kuntien ja muiden sidosryhmien tukemiseen elinvoimaan, kestävyyteen ja innovaatiotoimintaan liittyvissä kysymyksissä
Uudenmaan kunnat ja muut sidosryhmät voivat olla yhteydessä kestävyys-, innovaatio- ja elinvoimaryhmiin saadakseen tukea näissä teemoissa.