Turun Eurooppa-foorumissa keskustellaan Etelä-Suomesta Euroopassa
Etelä-Suomen maakunnat järjestävät yhteisen keskustelutilaisuuden torstaina 29.8.2024 klo 13.30–14.15 osana Turun Eurooppa-foorumia. Etelä-Suomi Euroopassa -keskustelu käydään Turun kaupunginteatterin Sopukassa. Sitä voi seurata myös verkossa.
Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten Etelä-Suomi vahvistaa koko Suomen kilpailukykyä ja kokonaisturvallisuutta. Lisäksi käsitellään työvoiman riittävyyden ratkaisuja sekä EU-politiikan roolia alueiden sisäisessä eriytymisessä ja aluekehityksen uusien haasteiden vastaamisessa.
Keskustelemassa ovat Euroopan parlamentin jäsen Li Andersson (The Left, vas.), kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) sekä Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol ja Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntien edustajana senior advisor Jukka Alasentie.
Etelä-Suomi on Suomen kasvun moottori. Taloudellinen painoarvo on suuri, mutta suuralueelle kasautuu myös haasteita. Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liitot julkaisevat tilaisuudessa yhteisen Etelä-Suomen vision 2040. Tilaisuudessa käydään keskustelua tulevan EU-kauden politiikasta, erityisesti alue- ja rakennepolitiikan näkökulmasta.
Paikan päällä osallistuvien tulee ilmoittautua tapahtumaan. Kaikki Eurooppa-foorumin ohjelmat lähetetään suorina lähetyksinä.
Lisätietoja:
Johanna Juselius
Johtava asiantuntija
johanna.juselius@uudenmaanliitto.fi
Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta
Tutustu myös näihin
5.12.2024
Koheesiopolitiikan vaikuttavuus puhutti uusimaalaisia kansanedustajia
Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukunta kokoontui eduskunnassa 3.12. Kokouksen aiheena oli koheesiopolitiikan tulevaisuus Etelä- ja Länsi-Suomen näkökulmasta katsottuna. Puhetta johti neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eemeli Peltonen (sd).
5.12.2024
Hiilestä luopuminen kaukolämmössä pudotti Uudenmaan kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2023
Uudenmaan kasvihuonekaasupäästöt ovat pudonneet 15 prosenttia edellisvuodesta, selviää Suomen ympäristökeskuksen ennakkotiedoista. Tärkein syy pudotukselle ovat energiasektorin toimet. Uudenmaan myönteisen kehityksen takana on erityisesti kaukolämmön puhdistuminen ja sähkön kansallisen päästökertoimen pieneneminen.