Uudenmaan kiertotalouslaakso käynnistyy – Tervetuloa mukaan käynnistystilaisuuteen 9.2.

Uudenmaan kiertotalouslaakso on kuntien, eri organisaatioiden, yritysten, tutkimuslaitosten ja asiantuntijoiden yhteisö – viemme yhdessä Uuttamaata ja Suomea kohti maailman terävintä kiertotalouden kärkeä. Tervetuloa kiertotalouslaakson käynnistystilaisuuteen, jossa samalla kuulee myös tuloksia Euroopan yrittäjyysaluevuodesta.
Uudenmaan kiertotalouslaakso tarjoaa alustan uusimaalaisille yrityksille, kaupungeille, kunnille ja muille organisaatioille, jossa kehitetään yhdessä kiertotalousratkaisuja, jaetaan parhaita käytäntöjä, verkostoidutaan sekä tuetaan kiertotalousajattelun ja -osaamisen viemistä organisaatioiden omiin prosesseihin. Keskitymme erityisesti muoviin, elektroniikkaan, rakennus-, ruoka-, sekä tekstiiliteollisuuteen – ja pyrimme saamaan aikaiseksi pilotteja. Nyt on juuri oikea hetki lähteä mukaan!
Uudenmaan kiertotalouslaakso käynnistyy torstaina 9. helmikuuta klo 9.00–12.00 järjestettävän lanseeraustilaisuuden myötä. Tilaisuus järjestetään Helsingin Pasilassa Sokos Hotel Triplassa 5. kerroksen kokoustilassa. Voit myös ilmoittautua etäosallistujaksi ja seurata tilaisuutta verkossa.
Tapahtuma on suunnattu kaikille kiertotaloudesta kiinnostuneille kuntien ja muiden organisaatioiden edustajille ja yrityksille Uudenmaan alueella ja tilaisuudessa on mahdollisuus ilmoittautua kevään työpajoihin, kysyä rahoituksesta sekä koulutuksista. Voit myös ilmoittautua etäosallistujaksi ja seurata käynnistystilaisuutta verkossa.
Ohjelma
Aamupalaa tarjolla kello 8.30 alkaen.
9.00 Kiertotalouden mahdollisuudet
- Katsaus maailmalle – mitä kiertotaloudella voidaan saavuttaa? Holland Circular Hot Spot, Freek van Eijk, Director
- Kiertotalous nosteessa: vahvuudet ja odotukset Suomessa
- Taina Nikula, Ympäristöministeriö
- Pia Tynys, Uudenmaan liitto
- Pirjo Kaivos, CLIC Innovation
- Mitä Uudenmaan yritykset tarvitsevat?
- Yrityshaastatteluiden tuloksia, Tommi Lampikoski, GAIA
- Kiertotalousteematyöpajojen tuloksia, Tiina Laiho & Nina Hurme, CLIC
- Yrittäjyysvuoden tulokset ja johtopäätökset, Simo Karetie, Uudenmaan liitto
10.00 Uudenmaan kiertotalouslaakso käynnistyy!
- Kiertotalouslaakson esittely: Yhteiset tavoitteet ja yhteistyömalli, Pia Tynys, Uudenmaan liitto
- Miten laakso palvelee? Mitä konkreettisia mahdollisuuksia laakso tarjoaa kunnille, yrityksille, Suomelle, kuntayhtymille? Simo Karetie, Uudenmaan liitto
- Kiertotalouslaakson temaattiset aihealueet & teematiekarttojen esittely, Nina Hurme, CLIC Innovation
- Esimerkkejä Uudeltamaalta:
- Betonihaaste ja Vattuniemi, Mira Jarkko Helsingin kiertotalousklusteri
- Kaikki Muovi kiertää, Mia Johansson, Espoon kaupunki
- Kilpilahti, Fredrik Pressler
- Kiertotalous-AMK, Sami Nykter, Haaga-Helia
- Mitä tapahtuu seuraavaksi ja miten voit olla mukana?
11.15-12.00 Lounas ja ständeillä vierailua
- Lounastarjoilu sekä ständeillä on mahdollisuus kysellä lisää kiertotalouden mahdollisuuksista ja ilmoittautua mukaan työpajoihin 2023–2024.
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätietoa Kiertotalouslaakso-hankkeesta:

Simo Karetie
Projektipäällikkö
simo.karetie@uudenmaanliitto.fi
Uudenmaan kiertotalouslaakso, Vihreä ja digitaalinen yrittäjyys, EER 2021-2022 -hanke
Uudenmaan kiertotalouslaakso on maakunnan yhteinen kehittämishanke kiertotalouden ekosysteemin synnyttämiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Hanke saa alueellista kestävän kasvun ja elinvoiman (AKKE) -rahoitusta. Uusimaa nimettiin Euroopan yrittäjyysalueeksi vuonna 2022. Vuoden teemoiksi valittiin vihreän ja digitaalisen yrittäjyyden sekä kiertotalousyrittäjyyden edistäminen.
Tutustu myös näihin

25.1.2023
Luonnon ennallistamista koskeva EU-asetus uhkaa hajauttaa kaupunkirakennetta Suomessa
Pääkaupunkiseudun suuret kaupungit ajavat yhdessä eteläisen Suomen maakuntien kanssa muutoksia ennallistamisasetuksen kaupunkeja koskevaan kuudenteen artiklaan. Nykymuodossaan ehdotus vaikeuttaisi merkittävästi kuntien kestävää kasvua ja johtaisi päinvastoin luonnon kannalta haitalliseen kaupunkirakenteen hajautumiseen.

17.1.2023
Akuuttien kriisien ratkaisemisen lisäksi on katsottava myös pidemmälle
Tulevaisuustutka-webinaarissa 17. tammikuuta pureuduimme, miten megatrendit vaikuttavat Uuteenmaahan ja mitkä ovat erityisen merkityksellisiä maakunnallemme. Tilaisuuden tallenne on julkaistu.