Siirry sisältöön
Uudenmaan liitto Ajankohtaista Yhteystiedot
Haku

Uudenmaan liitto – maakunnan tulevaisuutta rakentamassa

Kaupunkimaisema, jossa esimerkiksi korkeita rakennuksia, laivoja ja lentokoneita.

Tervetuloa suureen EU-vaalikeskusteluun 22.5.

EU-vaalit nousevat puheenaiheeksi MetropoliAreenassa keskiviikkona 22.5. klo 15–17 Mall of Triplan Tapahtuma-aukiolla Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata myös etänä.

Lue lisää
Blogi 15.5.2024

Tuija Telén: Tallinnan tunneli veisi Suomen vahvemmin osaksi Manner-Eurooppaa

Suomi tarvitsee Euroopan unionin pohjoisena reuna-alueena reitit etelään ja länteen. Tunneli Helsingistä Tallinnaan puoltaa paikkaansa tulevaisuuden ratkaisuna, kirjoittaa maakuntajohtaja Tuija Telén.

Taloja ja puistomaista ympäristöä. Logoja, jossa tekstit Canemure, hiilineutraalisuomi.fi, Life-IP Canemure. EU-lippulogo. Uutinen

21.5.2024

Tervetuloa Missä mennään Uudenmaan ilmastotyössä? -verkkotilaisuuteen 17.6.

Kevään 2024 aikana Uudenmaan ilmastotoimien tilannekuvaan on koottu maakunnassa jo tehtävä ja lähivuosien ilmastotyö sekä arvioitu niiden vaikuttavuutta suhteessa asetettuun hiilineutraaliustavoitteeseen. Tervetuloa kuulemaan selvityksen tuloksia Missä mennään Uudenmaan ilmastotyössä? -verkkotilaisuuteen maanantaina 17.6. klo 12.30–14.30.

Lähikuva Katriina Rosavaarasta. Kuvan päällä punainen aaltokuvio ja Uusimaa-päivän logo. Blogi

17.5.2024

Tervetuloa juhlimaan Uusimaa-päivää − kyllä, juuri Sinä!

Uusimaa on vuoden jokaisena päivänä jollekin uusi ja on aina ollut. Jonkun toi juna, toisen lentokone ja kolmannella autoon pakkautui koko perhe, kissat ja koirat. Toisaalta monet ovat viettäneet täällä kaikki syntymäpäivänsä, kirjoittaa Katriina Rosavaara.

Kasvokuva kirjoittajasta. Reilusti eteenpäin -kirjoitussarja. Maija Urponen, kaupunkitutkimus TA Oy Blogi

13.5.2024

Ylirajainen Uusimaa

2050-luvun Uudellamaalla kansainvälisyys on läsnä kaikkialla. Ylirajaisen maakunnan kaupungeissa tarvitaan kestäviä liikkumisen ratkaisuja, niitä tukevaa tutkimusyhteistyötä ja paikkaan – ei enää syntyperään – perustuvaa identiteettipolitiikkaa, kirjoittaa Kaupunkitutkimus TA:n yrittäjä ja kaupunkitutkija Maija Urponen.

Uusimaa lukuina

26

kuntaa

1,8

miljoonaa asukasta

58 %

Suomen vieraskielisistä

39 %

Suomen BKT:stä

44 %

Suomen kasvuyrityksistä

62 %

maapinta-alasta on metsää